Equinor-sjef Anders Opedal:

Avlyser ny bonusfest

Equinor-sjefen sier superbonus til 20 000 ansatte neppe blir gjentatt i 2023. Samtidig langer han ut mot budsjettprosessene på Stortinget: - Det er uheldig, forteller han til Dagbladet.

GODE TIDER: Ansatte i Equinor fikk både bonus og engangsutbetaling fra sjefen, Anders Opedal, i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
GODE TIDER: Ansatte i Equinor fikk både bonus og engangsutbetaling fra sjefen, Anders Opedal, i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

SANDEFJORD (Dagbladet): Alle Equinor-ansatte fikk 1000 dollar - rundt 10.000 kroner hver - som en påskjønnelse for ekstra god jobb i 2022.

Det utgjorde en samlet utbetaling på rundt 200 millioner kroner, og kom i tillegg til en bonus på 10,5 prosent og et lønnsoppgjør på 4,9 prosent tidligere i år,

Equinor-sjef Anders Opedal forsvarer beslutningen overfor Dagbladet.

- Det har vært en veldig høy arbeidsbelastning for alle i Equinor i 2022, sier han til Dagbladet.

Ikke en bonus

Staten er Equinors største eier, og fellesskapet har en eierandel på 67 prosent i det digre selskapet.

- Var en slik bonus nødvendig i kriseåret 2022, Opedal?

Før Equinor-sjefen besvarer spørsmålet griper hans rådgiver inn og understreker at bonusen ikke var en bonus, men en «engangsutbetaling».

- Ja, det var en engangsutbetaling dette, gjentar Equinor-sjefen, og legger til:

- Equinor er et internasjonalt selskap og vi skal ikke være lønnsledende, men vi skal være konkurransedyktig. Vi opererer i et internasjonalt marked, samtidig som vi er tydelig på at Equinor skal være en del av frontfagsmodellen, sier Opedal videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer