Equinor-sjef Anders Opedal:

Avlyser ny bonusfest

Equinor-sjefen sier superbonus til 20 000 ansatte neppe blir gjentatt i 2023. Samtidig langer han ut mot budsjettprosessene på Stortinget: - Det er uheldig, forteller han til Dagbladet.

GODE TIDER: Ansatte i Equinor fikk både bonus og engangsutbetaling fra sjefen, Anders Opedal, i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
GODE TIDER: Ansatte i Equinor fikk både bonus og engangsutbetaling fra sjefen, Anders Opedal, i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

SANDEFJORD (Dagbladet): Alle Equinor-ansatte fikk 1000 dollar - rundt 10.000 kroner hver - som en påskjønnelse for ekstra god jobb i 2022.

Det utgjorde en samlet utbetaling på rundt 200 millioner kroner, og kom i tillegg til en bonus på 10,5 prosent og et lønnsoppgjør på 4,9 prosent tidligere i år,

Equinor-sjef Anders Opedal forsvarer beslutningen overfor Dagbladet.

- Det har vært en veldig høy arbeidsbelastning for alle i Equinor i 2022, sier han til Dagbladet.

Ikke en bonus

Staten er Equinors største eier, og fellesskapet har en eierandel på 67 prosent i det digre selskapet.

- Var en slik bonus nødvendig i kriseåret 2022, Opedal?

Før Equinor-sjefen besvarer spørsmålet griper hans rådgiver inn og understreker at bonusen ikke var en bonus, men en «engangsutbetaling».

- Ja, det var en engangsutbetaling dette, gjentar Equinor-sjefen, og legger til:

- Equinor er et internasjonalt selskap og vi skal ikke være lønnsledende, men vi skal være konkurransedyktig. Vi opererer i et internasjonalt marked, samtidig som vi er tydelig på at Equinor skal være en del av frontfagsmodellen, sier Opedal videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.