The Gathering:

Avlyser: - Som ei bombe

Det blir ikke gaming-treff på Hamar i år. - Vi har all intensjon om å komme tilbake.

The Gathering 2024 er avlyst. Helt siden 1992 har «The Gathering» blitt arrangert i Vikingskipet på Hamar. Det er imidlertid ikke over for godt. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gaming-arrangementet The Gathering (TG) er avlyst i år.

Det melder Hamar Arbeiderblad (HA), som viser til en pressemelding fra Vikingskipet Hotell og Vandrerhjem. Det er Kandu (Kreativ aktiv norsk dataungdom) som skal ha avlyst.

HA meldte først at TG trolig var arrangert for siste gang. Det avviser TG selv.

Trine Haanæs, en av fire fagledere ved The Gathering, presiserer overfor Børsen at det aktuelle gamingarrangementet ikke er over for godt.

- Det er ikke slutt for The Gathering. Det er etter en samlet vurdering fra styret og arrangementsledelsen at The Gathering 2024 er avlyst.

- Det trenger nok en gjennomgang etter en lang periode med pandemi hvor vi ikke kunne gjennomføre arrangementet. Det var en tøff periode, legger hun til.

Haanæs sier videre at de nå, sammen med Kandu, skal se hvordan de kan lage et arrangement som passer bedre inn i 2025 og framtida.

- Dette er et arrangement som er viktig for oss, sier hun og legger til:

- Vi har all intensjon om å komme tilbake. Så vil det komme mer informasjon til deltakere og sånt etter hvert.

Resepsjonsansvarlig ved Vikingskipet Hotell og Vandrerhjem, Kine Høisveen, sier til HA:

- Vi har vært i god dialog med arrangørene hele veien, og vi har fått et lite varsku om at mange sitter på gjerdet og venter. Det var likevel ei bombe at Kandu nå avlyser hele årets TG.