Flystreiken

Avlyser timer: - Helt for jævlig

Legetopp slår alarm. Avlyste timer og trøbbel med prøvesvar.

AVLYSER TIMER: Sykehuset i Hammerfest er et av sykehusene som har sett seg nødt til å avlyse pasienters timer. Foto: Tor Even Mathisen / NTB
AVLYSER TIMER: Sykehuset i Hammerfest er et av sykehusene som har sett seg nødt til å avlyse pasienters timer. Foto: Tor Even Mathisen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sykehuset i Hammerfest har sett seg nødt til å avlyse flere legetimer fordi spesialister ikke kommer seg fram til sykehuset.

Grunnen er at Widerøe har stengt ned deler av kortbanenettet.

Kommunikasjonssjef ved Finnmarkssykehuset i Hammerfest, Eirik Palm bekrefter dette ovenfor Børsen.

- Jeg kan bekrefte at det har vært et tilfelle der vi har måttet avlyse avtaler fordi spesialist ikke har kommet seg til Hammerfest sykehus.

Palm forteller det gjelder flere pasienter.

Helt for jævlig

Medisinsk fagsjef Harald Sunde forteller at stengningen av kortbanenettet ikke bare har hindret dem i å få legene til sykehuset. Det er også vanskeligere å få pasienter som har timeavtaler fram til sykehusene i Finnmark og Tromsø.

- I tillegg har vi problemer med å sende blod- og vevsprøver fra Finnmark til Tromsø, men der jobber vi med alternative løsninger, så det håper vi er ordnet i løpet av kort tid.

Medisinsk fagsjef Harald Sunde er frustrert over situasjonen. Foto: Eirik Palm
Medisinsk fagsjef Harald Sunde er frustrert over situasjonen. Foto: Eirik Palm Vis mer

Det er heller ikke bare sykehuset i Hammerfest som har problemer med å få spesialistene på plass. Sunde forteller også at det mangler en lege som skulle vært ved sykehuset i Kirkenes som blant annet skulle kontrollere pacemakere.

Han sier han er usikker på hvor mange dager disse legene skulle være på sykehusene og hvor mange pasienter det kommer til å påvirke, men han forsikrer at alle pasientene vil få ny time seinere.

Sunde forteller at situasjonen ikke er akutt ennå, fordi luftambulansen fortsatt opererer som vanlig. Han understreker at om luftambulansen stopper opp, blir det virkelig farlig.

Han er uansett frustrert over situasjonen.

- Nå er det så mye krøll og plunder her fordi det har vært så mye de siste åra. Flere av pasientene har allerede fått timene sine utsatt på grunn av pandemien og nå skulle vi endelig få gått løs på den ventelista, og så kommer dette.

- Det er leit for pasientene og det er leit for oss. Og det gjør at vi ikke kan gjøre jobben vår så godt som vi ønsker. Det er rett og slett helt for jævlig at denne streiken kom nå, avslutter Sunde.

KANSELLERT: Flere fly har blitt kansellert etter flystreiken. Slik har situasjonen vært på Gardermoen. Video: Dagbladet TV Vis mer

Hevet beredskapen

Finnmarkssykehuset hever beredskapen til grønn beredskap på grunn av flyteknikerstreiken. Det skriver sykehuset selv på Twitter.

Også Helgelandssykehuset hevder beredskapen, skriver sykehuset i en pressemelding.

- Det innebærer at vi følger situasjonen fortløpende, og vurderer kompenserende tiltak der det er mulig og nødvendig, skriver sykehuset.

Grønt beredskap er det nest laveste beredskapsnivået, gult og rødt nivå er høyere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer