Flystreiken

Avlyser timer: - Helt for jævlig

Legetopp slår alarm. Avlyste timer og trøbbel med prøvesvar.

AVLYSER TIMER: Sykehuset i Hammerfest er et av sykehusene som har sett seg nødt til å avlyse pasienters timer. Foto: Tor Even Mathisen / NTB
AVLYSER TIMER: Sykehuset i Hammerfest er et av sykehusene som har sett seg nødt til å avlyse pasienters timer. Foto: Tor Even Mathisen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sykehuset i Hammerfest har sett seg nødt til å avlyse flere legetimer fordi spesialister ikke kommer seg fram til sykehuset.

Grunnen er at Widerøe har stengt ned deler av kortbanenettet.

Kommunikasjonssjef ved Finnmarkssykehuset i Hammerfest, Eirik Palm bekrefter dette ovenfor Børsen.

- Jeg kan bekrefte at det har vært et tilfelle der vi har måttet avlyse avtaler fordi spesialist ikke har kommet seg til Hammerfest sykehus.

Palm forteller det gjelder flere pasienter.

Helt for jævlig

Medisinsk fagsjef Harald Sunde forteller at stengningen av kortbanenettet ikke bare har hindret dem i å få legene til sykehuset. Det er også vanskeligere å få pasienter som har timeavtaler fram til sykehusene i Finnmark og Tromsø.

- I tillegg har vi problemer med å sende blod- og vevsprøver fra Finnmark til Tromsø, men der jobber vi med alternative løsninger, så det håper vi er ordnet i løpet av kort tid.

Det er heller ikke bare sykehuset i Hammerfest som har problemer med å få spesialistene på plass. Sunde forteller også at det mangler en lege som skulle vært ved sykehuset i Kirkenes som blant annet skulle kontrollere pacemakere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.