Avslører eneste norske storaksjonær

I det nesten 200 sider lange prospektet som Norwegian la fram onsdag, kommer det fram at det bare er én norsk storaksjonær på topp 16.

Publisert

I Norwegians prospekt som ble lagt fram onsdag morgen, går det fram at Folketrygdfondet per 4. mai er eneste norske blant de 16 største aksjonærene, med 8,2 prosent av aksjene.

Nummer to på lista er svenske Nordnet Bank AB med 7 prosent. Deretter følger en rekke banker og finansinstitusjoner, blant annet i New York. Stavanger Forvaltning er 17. størst, med 0,49 prosent.

Dagbladet skrev først at det ikke var norske blant de 20 største.

NORWEGIAN: Tidligere konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos, er fornøyd med hvordan han arvtakere har jobbet under coronakrisen. Video: Lars Eivind Bones. Reporter: Nicolai Eriksen Vis mer

Prospektet er lagt fram i forbindelse med at det skal tegnes nye aksjer for opptil 400 millioner kroner i Norwegian.

På forhånd er det klart at tegningskursen for de nye aksjene er satt til ei krone, og at tegningsperioden varer fra onsdag morgen klokka 9 til torsdag 14. mai klokka 16.30.

Emisjonen skal sikre Norwegian tilgang til statsgarantier for å ta opp lån på tre milliarder kroner. Ifølge redningsplanen som ble vedtatt i en generalforsamling mandag ventes dette å kunne holde selskapet gående ut året.

På Oslo Børs falt Norwegian-aksjen tirsdag nesten 10 prosent til 4,80 kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer