Avslører full krangel bak lukkede dører

Svenske Thomas var en del av president Trumps innerste krets. Nå tar han bladet fra munnen.

KATASTROFE: Mandag 19. oktober holdt Donald Trump et felles telefonmøte med store deler av de ansatte i sin valgkampanje, hvor han langet ut mot smittevernekspert Anthony Fauci. Lyd: AP. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På samme tid som en intens og dramatisk valgkamp foregår i USA, tar en av Donald Trumps tidligere topprådgivere bladet fra munnen om livet bak kulissene i Det hvite hus.

I august 2017 ble svenske Tomas J. Philipson (58) utnevnt som økonomisk rådgiver for presidenten. I nær tre år satt han side om side med Trump i tøffe forhandlinger og beslutningsmøter.

Så forlot han skipet.

- Utmattende

I et større intervju med Expressen forteller Philipson nå om bakteppet for sin plutselige exit i sommer, hvordan det egentlig er å samarbeide med Donald Trump, og om et tidvis voldsomt bråk bak lukkede dører i Det ovale kontor.

- Jeg var rimelig ferdig. Det er en ganske utmattende jobb, sier 58-åringen til Expressen.

Den svenske økonomen, som til vanlig jobber som professor ved University of Chicago, forklarer at arbeidshverdagen stort sett kretset rundt møtene med Trump - som fant sted nærmest hver uke.

- Presidenten likte at alle i rommet fremmet sin mening. Se for deg omtrent som i en rettssal, hvor du har forskjellige sider og presenterer dine argumenter. Deretter tar dommeren eller juryen en avgjørelse basert på det. Slik oppfattet jeg det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer