Nordby Shoppingcenter

Avslører hemmelig drøm

Senterleder på Nordby i Strømstad, Ståle Løvheim, drømmer endelig stort etter at pandemien la kjepper i hjulene for senteret.

DRØM: Senterleder Ståle Løvheim har en stor drøm for kjøpesenteret. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
DRØM: Senterleder Ståle Løvheim har en stor drøm for kjøpesenteret. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert

Den norske krona har styrket seg litt, samtidig har den svenske krona svekket seg betydelig etter den siste rentehevingen fra Sveriges Riksbank. Det kan bidra med gode nyheter for grensehandelen.

- Det er en spesiell fordel for oss at den svenske krona er svakere. Selv om folk ikke løper hit for å spare den ene krona, er det på lang sikt positivt for oss likevel, forteller senterleder på Nordby kjøpesenter i Strømstad Ståle Løvheim til Børsen.

OPTIMISTISK: Senterleder Ståle Løvheim ser optimistisk på framtiden til Nordby kjøpesenter. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB
OPTIMISTISK: Senterleder Ståle Løvheim ser optimistisk på framtiden til Nordby kjøpesenter. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB Vis mer

Øker omsetningen

Løvheim kan nemlig fortelle at hittil i år har Nordby kjøpesenter økt omsetningen med 15 prosent sammenliknet med samme tid i fjor.

- Jeg har en hemmelig drøm om at dette blir det beste året i Nordbys historie, sier Løvheim.

- Med tanke på alt vi har vært igjennom med pandemien, så er det første gangen siden det at alle lokalene er fylt igjen, legger han til.

Kronekursen er ikke det eneste som har bidratt til den positive utviklingen på senteret.

- Etter to år med stengte grenser fikk jo folk nye handlevaner. Men så skjedde det noe med strømprisene, og dessverre kom det en krig til Europa. Flere folk kommer hit når det blir dyrt i Norge, så vi kommer sakte, men sikkert tilbake til vanlige mønstre, forteller Løvheim.

At juli også har startet med litt dårlig og ustabilt vær, eller det Løvheim kaller «senter-vær», har også gjort at senteret allerede har en økning på 12 prosent mot forrige juli.

- Forrige juli var en bra måned, så jeg håper og tror på en bra sommer og et bra år, legger han til.

Løvheim tror også at et ellers dyrt Europa kan gi fordeler til kjøpesenteret.

- Veldig mange reiser på norgesferie fordi det er så dyrt i utlandet. Selv om jeg så klart skulle ønske at alle fikk dra på den ferien de ville, så er dette bra for oss, forklarer han.

- Gale SSB tall

Derfor kjenner Løvheim seg ikke igjen i de nedslående tallene som SSB kom med i slutten av mai. Da meldte SSB en nedgang i grensehandelen på 9,1 prosent.

- De tallene er riv, ruskende gale og henger ikke på greip, sier han.

I starten av juni reagerte også butikksjef i Maximat på samme kjøpesenter, Ole Jørgen Lind, på SSB tallene i en sak i E24.

Da svarte SSB at de står på sitt eget tallgrunnlag, til tross for reaksjonene.

- Vi er trygge på nivåtallene for første kvartal 2023, sa seksjonssjef i SSB Jan Henrik Wang til E24 da. Wang forklarte videre at det heller er større usikkerhet rundt tallene fra 2022, og at det var det som ga utfall i varierende endringstall.

SSB tallene fra mai skremmer altså ikke senterleder Løvheim fra å drømme stort.

- Vi er nærme rekorden, forteller han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer