Avslører kjempegjeld

Stayclassy har mange millioner i gjeld etter konkursåpning.

ÅPNET KONKURS: Thomas Holstad er gründer i Stayclassy, hvor han også fungerte som daglig leder. Foto: Stayclassy AS
ÅPNET KONKURS: Thomas Holstad er gründer i Stayclassy, hvor han også fungerte som daglig leder. Foto: Stayclassy AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For ei uke siden ble det kjent at nettbutikken Stayclassy var begjært konkurs. Nå kommer det fram at gjelden i selskapet er på 13,9 millioner kroner.

Det melder E24, som skriver at eiendelene i selskapet skal være på 10,4 millioner kroner. Med andre ord antas det at virksomheten ikke vil kunne dekke sine økonomiske forpliktelser.

Daglig leder Thomas Holstad har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelser.

Stayclassy har fra tidligere bekreftet på sin nettside at selskapet ikke har lyktes i arbeidet med rekapitalisering.

- Styret har tirsdag kveld konkludert med at det dessverre ikke finnes alternativer for videre drift. Selskapet vil derfor begjære konkurs. Selskapets aktivitet er innstilt og salget er stanset, heter det.

Gebyr

Konkursen skjer etter at Forbrukertilsynet varslet millionbot til selskapet og daglig leder Thomas Holstad i desember. Tilsynet mener at selskapet ikke har opplyst om førpriser, og at de har markedsført prisbesparelser som ikke er reelle.

Forbrukertilsynet skrev da følgende:

«Selskapets daglige leder, Thomas Holstad, har vært sterkt involvert i markedsføringen. Forbrukertilsynet varsler derfor at han må betale 400 000 kroner for medvirkning til villedende markedsføring, mens selskapet varsles et gebyr på 1 500 000 kroner.»

Etterfulgt ble butikken i Sandvika lagt ned tidligere i januar, og like etterpå stengte også nettbutikken.

- Tung dag

I et forsøk på å hente inn mer kapital startet Holstad en innsamlingsaksjon gjennom Spleis. Målet var å samle inn 500 000 kroner. Men før dette ble nådd, satte Sparebank 1 ned foten og stanset Spleisen.

Kort tid etter var det kroken på døra for Stayclassy, som er kjent for salg av elektriske sparkesykler og andre elektriske kjøretøy.

- Dette er en spesielt tung og vond dag, skrev gründer Thomas Holstad i en SMS til Børsen forrige uke.

- Jeg vil beklage til alle kunder og samarbeidspartnere som blir rammet av dette, og ansatte som vil stå uten jobb. Det er ubeskrivelig vondt å skuffe så mange, fortsatte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer