Donald Trump

Avslører planer: - Bare starten

I en lang uttalelse, med både stikk til «Big Tech» og store lovnader, avslører den tidligere presidenten mer om sitt nettsamfunn Truth Social.

2018: Daværende president Donald Trump med oppmerksomheten rettet mot telefonen sin. Forrige uke ble det kjent at han skal lansere et nytt nettsamfunn, etter at han tidligere i år ble utestengt fra Facebook og Twitter. Foto: AP Photo/Alex Brandon /NTB
2018: Daværende president Donald Trump med oppmerksomheten rettet mot telefonen sin. Forrige uke ble det kjent at han skal lansere et nytt nettsamfunn, etter at han tidligere i år ble utestengt fra Facebook og Twitter. Foto: AP Photo/Alex Brandon /NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke kunngjorde USAs tidligere president Donald Trump at han skal lansere et nytt nettsamfunn kalt Truth Social i starten av 2022.

I en ny uttalelse fra Trump Media & Technology Group, skriver Trump at han vil forklare mer rundt hva han gjør og hvorfor.

- Dette handler om mer enn bare politikk. Det handler om å redde landet vårt, skriver han.

I uttalelsen skriver Trump at USA alltid har vært en nasjon «av smarte og uavhengige mennesker som er stolte over å tenke for seg selv». Men han mener at de nå blir sensurert og diktert «av en liten gruppe selvrettferdige og selvutnevnte dommere av hva alle andre har lov til å tenke, si, dele og gjøre.»

- En katastrofe

I tida som president brukte Trump etablerte nettsamfunn til å spre usannheter om valget og konspirasjonsteorier.

Etter stormingen av Kongressen 6. januar ble Trump utestengt fra en rekke plattformer, deriblant Twitter og Facebook, av frykt for at han skulle bruke plattformene til å framprovosere mer vold.

Trump mener «den nye alderen for sensur er en katastrofe» for landet deres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer