Målet er å treffe hardt. Ramme der det gjør vondt.
Børsen har fått innblikk i hvordan LO allerede nå planlegger hvordan storstreiken skal utvides dersom det ikke blir noen løsning før fredagens varslede opptrapping.
Ulike taktiske vurderinger vil ligge til grunn for både omfanget og tidspunktet, blir Børsen fortalt.
Når Børsen møter LO-leder Peggy Hessen Følsvik på streikemarkeringen på Youngstorget tirsdag formiddag, sier hun at det ikke er avgjort når det tredje streikeuttaket eventuelt kommer.
- Vi driver og jobber med det, og hvem vi skal ta ut. Og så vil vi ta stilling til det etterhvert, når vi eventuelt melder det. Så foreløpig er det grundige forberedelser fra vår side, sier hun til Børsen.
- Der det smerter mest
Hun utelukker ikke at det kan komme en opptrapping av streiken allerede før fredag.
- Det vil jeg ikke svare på nå. Dette har vi til vurdering hele tida. Her skal vi gjøre en grundig jobb.
- Fra fredag av kan 40 000 LO og YS-medlemmer være i streik - hva kan du si om det tredje uttaket?
- Vi planlegger det taktisk, og vi kommer til å ta det ut der det smerter mest for arbeidsgiverne. Det er arbeidsgiverne vi er ute etter å ramme. Det har vi strategiske tanker bak.
- Det vil kunne bli oppfattet som en opptrapping i seg selv at dere sier at dere jobber med et tredje uttak - hvilke vurderinger har dere gjort rundt det?
- Vi er helt realistiske og åpne på at det er det som er den videre veien for oss nå. Det blir et tredje uttak, og vi er klare for å ta flere uttak hvis det blir nødvendig. Så håper vi at skal slippe det, og finne en løsning på dette, men da må arbeidsgiverne tenke seg om, og så må de komme til bordet med en løsning for at vi skal være villige til å få en slutt på denne streiken.
LO-lederen mener det er stor streikevilje blant forbundets medlemmer.
- Vi skal være åpne for henvendelser og nye initiativ fra NHO, men for oss handler det om å håndtere dette på en god måte. Vi kommer til å holde ut så lenge det er nødvendig, sier hun.
- Hvor lenge kan dere holde ut?
- Vi kan holde ut lenge.
Inn på teppet
Konflikten virker fastlåst og frontene steile i det som allerede er den største streiken i Norge på mange tiår.
Under et døgn etter at 25 000 medlemmer av LO og YS la ned arbeidet, ble LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-direktør Ole Erik Almlid kalt inn på teppet hos Riksmekleren.
Der måtte de stå skolerett etter en opphetet krangel om hvem av partene som hadde brutt taushetsplikten ved å lekke detaljer fra meklingen.
På spørsmål om hvordan det var å stå skolerett for Riksmekleren, svarer Hessen Følsvik:
- Nå er det sånn at alt som skjer hos mekleren er underlagt taushetsplikt. Men når riksmekleren ber oss møte opp, så stiller vi.

Kalt inn på teppet: - Alvorlig
Derfor brøt LO
LO avviste søndag riksmeklerens skisse med en ramme på 5,2 prosent. De mener at store grupper - som hotell, restaurant og renhold - ikke har sjanse til å forhandle lokale lønnstillegg som i sum innfrir kravet om økt kjøpekraft.
Børsen er kjent med at riksmeklerens forslag besto av 1,9 prosent sentralt tillegg, 1,9 prosent lokale tillegg og 1,4 prosent lønnsøkning som effekt av fjorårets oppgjør.
NHO mener på sin side at det er nødvendig med en betydelig lokal pott i oppgjøret, fordi det er stor strekk i laget mellom bedrifter som tjener gode penger og bedrifter som sliter.

Presset øker: - Maks uheldig
Taktiske grep
Dersom det ikke blir noen løsning på konflikten innen fredag, vil ytterligere 17 000 bli tatt ut i streik. Dermed vil over 40 000 ha lagt ned arbeidet.
LO vurderer nå hvordan en ytterligere opptrapping av streiken vil ramme mest mulig effektivt, får Børsen opplyst.
I øyeblikket er LOs taktiske vurderinger at et tredje streikeuttak først vil bli varslet etter fredagens opptrapping.
Dette blir imidlertid fortløpende vurdert. En kilde minner om at LO gikk til det noe uvanlige - og høyst taktiske skrittet - å varsle en opptrapping av streiken allerede mens meklingen fortsatt pågikk.