Olav Thon:

Avslører spesiell 100-årsgave

Olav Thon skal aldri gå tom for favoritten, lover Orkla-topp Stein Erik Hagen.

GAVE LIVET UT: Olav Thon og Stein Erik Hagen har kjent hverandre i en årrekke. Her avbildet sammen i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB
GAVE LIVET UT: Olav Thon og Stein Erik Hagen har kjent hverandre i en årrekke. Her avbildet sammen i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag fyller forretningsmann og milliardær Olav Thon et tresifret antall år. I fjor gikk han av som konsernsjef i Olav Thon Gruppen, etter over 70 år i stillingen.

Han har dermed naturligvis hatt en del å gjøre med andre næringslivstopper opp igjennom.

En av dem er Orkla-topp Stein Erik Hagen - som gledelig deler sine lykkønskninger til den ferske hundreåringen. Hagen forteller at han alltid har hatt et godt forhold til hotell-toppen, og at han har latt seg inspirere av Thons langsiktighet.

- Han har aldri gitt seg og bygget et imperium møysommelig sten på sten. Ingen over, ingen ved siden av, sier han.

- 100 bokser

Hagen omtaler Thon som et «foregangsbilde», og forteller at de går langt tilbake i tid - til da Hagen var kjøpmann og leide lokale av eiendomskongen.

- Jeg husker også at han deltok i min 60-årsdag, hvor det var taleforbud, men da slo han likevel i glasset og serverte noen ord, sier han og ler.

Hagen avslører også hva han planlegger å gi Thon i 100-årsgave:

- Olav er kanskje Orklas største kjøper av «Makrell i tomat» og spiser en boks om dagen, så vi har bestemt oss for å gi ham 100 bokser i dag, samt lovnad om gratis «Makrell i tomat» livet ut – som en takk til vår fremste ambassadør og mest trofaste kunde, sier Hagen og ler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.