Avslører Sveits-planer

Gustav Magnar Witzøe forteller at han snudde i siste liten.

OMBESTEMTE SEG: Witzøe-familien har tjent milliardene sine gjennom lakseselskapet Salmar. Ifølge Witzøe junior var formuen i ferd med å forlate landet. Foto: Gitte Paulsbo / NTB
OMBESTEMTE SEG: Witzøe-familien har tjent milliardene sine gjennom lakseselskapet Salmar. Ifølge Witzøe junior var formuen i ferd med å forlate landet. Foto: Gitte Paulsbo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Milliardærarving Gustav Magnar Witzøe avslører i et intervju med Sommer i P2 at han skulle flytte til skatteparadiset Sveits. Witzøe hadde både flybillett, alt av papirer og leilighet i Lugano klart.

Så snudde han i siste liten.

- Alt var klart. Alt virket riktig. Jeg ble igjen fortalt at det var riktig for alle virksomhetene vi eier. Men at det selvsagt var opp til meg.

Witzøe forteller at det eksisterer et Excel-ark som viser hvor mange millioner han kunne spart hvis han flyttet til Sveits, skriver NRK.

- Derfor sa alle at jeg burde flytte. Til Sveits, altså. Og det faderlig fort. Det skulle skje før statsbudsjettet ble lagt fram, forteller Witzøe.

Ifølge NRK var kravet om totalt antall dager man må være borte fra Norge, utslagsgivende for valget om å bli i landet. Han forklarer at begge foreldre ble glade da han bestemte seg for å skrote Sveits-planene.

Gustav Magnar Witzøe hadde i 2021 en skattbar inntekt på 1,2 milliarder kroner og en skattbar formue på 19,8 milliarder - mest i Norge - og betalte 552 millioner i skatt. Dette for en stor del på grunn av at han sitter på hoveddelen av Salmars eierselskap Kverva.

Witzøe sr. er tidligere blitt spurt om sønnen akter å flytte til Sveits, i likhet med mange andre velbeslåtte nordmenn. Til det var svaret:

- Det må du høre med ham om. Han er myndig, sa han til oppdrettsnæringsmagasinet IntraFish i januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer