Avsløring ga salgsrekord

«Jeg var 22 år da jeg fant ut at bamsesaft ikke er saft ...»

GÅR SÅ DET SUSER: Familiebedriften Saftsuse AS har satt omsetningsrekord. Det skyldes blant annet en oppsiktsvekkende oppdagelse om produktet fra tidligere i år. Foto: Saftsuse
GÅR SÅ DET SUSER: Familiebedriften Saftsuse AS har satt omsetningsrekord. Det skyldes blant annet en oppsiktsvekkende oppdagelse om produktet fra tidligere i år. Foto: Saftsuse Vis mer
Publisert

- Vi er bare glad og takknemlig for at vi som liten bedrift har klart å slå an på det norske markedet, sier daglig leder Willy Osberg til Børsen.

Familiebedriften Saftsuse AS - som produserer den velkjente bamsesaften - kan le hele veien til banken. Det viser det foreløpige regnskapet for 2020, som Nettavisen har hentet ut.

Bedriftens totalomsetning i fjor var på 7,2 millioner kroner. Ifølge nettavisa har Saftsuse passert 10 millioner så langt i år, og klatrer mot en årsomsetning på rundt 12,5 millioner i 2020.

- Vi vokser hvert år, og det skyldes nok flere ting. I fjor lanserte vi blant annet et nytt, sukkerfritt produkt som har tatt helt av. På samme tid har vi vært en del i media, som naturligvis har hatt en innvirkning, fortsetter Osberg til Børsen.

Godt skjult

For de rekordsterke tallene skyldes ikke bare en lettere bamseutgave, men en oppsiktsvekkende avsløring fra tidligere i år.

I sommer omtalte Nettavisen en melding på Jodel fra kjæresteparet Ellen Johansen (22) og Karl Andreas. Ifølge den viste det seg at bamsesaft har ruget på en godt bevart hemmelighet.

«Jeg var 22 år da jeg fant ut at bamsesaft ikke er saft ... Det er vannis», het det blant annet i meldinga fra paret.

Artikkelen fortsetter under:

UVANLIG HENVENDELSE: Petter Stordalen måtte nylig ta affære da Gerd (71) sendte ham et pengekrav etter flere tiår med radiostillhet. Foto/video: Bjørn Langsem / Dagbladet / Instagram Vis mer

Under flaska er det klistret på en lapp med produktets ingredienser. Fjerner man etiketten, finner du følgende instruksjoner:

«Frisk Vannis anbefales å drikkes avkjølt eller i halvfrosset tilstand, da maks 2 timer i fryseren slik at den blir «tykt flytende» nærmest som en slush. Fryses den for lenge vil det bli vanskelig å få ut isen.»

- Tar grep

Den forbløffende oppdagelsen sendte kommentarfeltet til kokepunktet - og salgstallene til værs. Overfor Børsen forklarer Osberg:

- Bamsedrikk kan nytes på ulike måter, men er kanskje best som slush-variant. Dermed laget vi en etikett hvor vi beskrev dette, men man må altså ta av ingredienslista for å komme til teksten. Dette har vi markert med en pil. Likevel: Hvor mange leser egentlig etiketten? Det er de færreste.

- Har dere vurdert å markedsføre produktet annerledes?

- Ja, vi har planer om å ta noen grep framover, sier Osberg og ler.

Saftsuse AS ble stiftet i 2013, og leverer om lag tre millioner leskedrikk-bamser i året. Bedriften omsatte for 3,1 millioner i 2014, og har siden styrket resultatet for hvert år.

Ifølge Nettavisen finnes det ulike produsenter av bamsesaften - et produkt som har eksistert i over 50 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer