Avslutter med nedtur til tross for oljeprishopp

Opp, ned, opp - og flatt. Det svingte på Oslo Børs i dag.

Foto: Lars Eivind Bones
Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Handelsdagen på børsen pekte opp 0,6 prosent kort etter åpning. Etter et fall til minus 0,4 og en sving såvidt over pluss, sank indeksen til minus 1 prosent i løpet av de første 20 minuttene. En time etter åpning vaket hovedindeksen rundt null.

De små opp og nedturene fortsatte ut dagen. Ved stenging endte Oslo Børs ned beskjedne 0,11 prosent til 712,21 poeng.

Den siste uka har hovedindeksen på Oslo Børs lagt på seg 6,9 prosent (før fredagens bevegelser). Aksjene for de største selskapene på børsen er nå rundt 20 prosent billigere enn de var for ett år siden.

Fredagens nedtur på Oslo Børs kommer til tross for at oljeprisen samme dag har steget. Ved 16.30-tida kostet et fat nordsjøolje 32,92 dollar, en økning på 10,7 prosent fra nattens nivå.

Det skjer etter at Trump har meldt om en mulig avtale mellom Saudi-Arabia og Russland, i den pågående oljepriskrigen. Det er også nå klart at Opec-landene med Saudi-Arabia i spissen har invitert Russland og andre oljeproduserende land med på et videomøte mandag, for å diskutere tiltak for «å stabilisere markedet».

Energisektoren hadde fredag en økning på 1,1 prosent, godt hjulpet av oppgang for Aker BP (+12,0) og DNO (+21,6). For sjømatsektoren var det en nedgang på 1,1 prosent, mens shipping falt 4 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer