Avvikler på Otta: - En tøff dag

Flytter aktiviteten til Rudshøgda. Et helt lokalsamfunn og 78 medarbeidere berøres.

AVVIKLES: Nortura Otta skal avvikles og flyttes. Foto: NTB scanpix
AVVIKLES: Nortura Otta skal avvikles og flyttes. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En vond sak, men vi mener vi må ha færre anlegg fremover for å skape lønnsomhet for selskapet og bonden, sier styreleder Trine Hasvang Vaag i Nortura i en børsmelding.

Totalt 78 medarbeidere settes i omstilling.

- Det er ikke tvil om at dette er en tøff dag for mange Nortura-medarbeidere og Otta som lokalsamfunn. Dette er en hjørnesteinsbedrift i ordets rette forstand og avgjørelsen om å legge ned denne tradisjonsrike fabrikken har ikke vært lett, sier Vaag.

Jaktet på lønnsomhet

Nortura har siden mai i år jaktet på muligheter til å bedre lønnsomheten i selskapet. En arbeidsgruppe har sett på mulighetene for å samle slakting og skjæring av storfe og skjæring av gris på færre steder.

Nå flyttes skjæring av gris fra Rusdhøgda til andre anlegg. Samtidig flyttes storfeprosessene fra Otta til Rudshøgda, opplyser selskapet i meldingen.

30 mill spart

De berørte medarbeiderne fordeler seg med 15 ansatte på Rudshøgda og 63 ansatte på Otta.

Allerede fra i dag starter prosessen for å hjelpe hver enkelt medarbeider i omstilling til veien videre, og over i ny jobb enten i eller utenfor Nortura, opplyser selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.