Avviser boikott

Både Systembolaget og Vinmonopolet fortsetter salget av Absolut Vodka, til tross for at flere mener spritprodusenten bør boikottes.

«ABSOLUT PUTIN»: Verken Systembolaget eller Vinmonopolet boikotter Absolut Vodka, til tross for at de nå gjenopptar eksporten til Russland. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB

«ABSOLUT PUTIN»: Verken Systembolaget eller Vinmonopolet boikotter Absolut Vodka, til tross for at de nå gjenopptar eksporten til Russland. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB

Vis mer
Publisert

I starten av april ble det kjent at den svenske vodkaprodusenten Absolut og deres franske eiere åpner opp eksporten til Russland igjen, etter å ha stoppet den etter krigsutbruddet i fjor.

Det har fått debatten til å rase i nabolandet, og flere svenske politikere tar nå til orde for en vodkaboikott.

Selskapet har også avlyst sin deltakelse på øl- og whiskymessen i Göteborg.

- Et unntak

Torsdag ettermiddag ble det kjent at Systembolaget ikke kommer til å slutte å selge Absolut Vodkas eier Pernod Ricards produkter, til tross for boikott-oppfordringene.

- Vi følger alltid EU og UDs anbefalinger. Det er svært sjelden at vi tar stilling til politiske konflikter, men det ble gjort et unntak ved Russlands invasjon av Ukraina. Vi har ingen synspunkter om hvilke land leverandørene velger å eksportere til, sier Marie Elfstrand, presseansvarlig hos Systembolaget, til Expressen.

Systembolaget sluttet å selge russiske produkter etter krigen i Ukrainas utbrudd.

Vinmonopolet boikotter ikke

Det gjorde også det norske Vinmonopolet. Kommunikasjonssjef Kristin Welle-Strand skriver i en e-post til Børsen at det var 18 produkter som den gang ble tatt ut av butikkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer