Avviser butikkforslag: - Mange er slitne

Nei, nei, nei. Det er responsen fra bransjen og de ansatte etter forslaget om åpne butikker i jula.

TOMMEL NED: Dagligvarebransjen er svært skeptiske til FHIs forslag om å ha flere åpningsdager i jula. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TOMMEL NED: Dagligvarebransjen er svært skeptiske til FHIs forslag om å ha flere åpningsdager i jula. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble det kjent at Folkehelseinstituttet (FHI) har sendt et dokument til regjeringen der de skriver at de bør vurdere forlengede åpningstider i matbutikker og for alkoholsalg i jula.

- Betenkt

De tar blant annet til orde for åpne butikker på flere helligdager i jula. Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er positive.

Men ellers får forslaget en solid tommel ned fra både bransjen og de ansattes representanter, LO-forbundet Handel og Kontor (HK).

- Dagligvarebransjen har jobbet systematisk med smittevern siden mars. Vi har planlagt jula godt, og vi har god erfaring med tidligere handletopper rundt påske og mars. Vi ser ikke behovet for utvidede åpningstider rundt jul og nyttår, sier Ingvild Størksen, direktør i Virke dagligvare til Børsen.

- Vi er litt betenkt til det. Det skyldes at ansatte i butikk har jobbet veldig mye ekstra i år. De trenger også en velfortjent juleferie som alle andre, sier konserndirektør i Norgesgruppen, Stein Rømmerud, til Børsen, og legger til:

- Det er mange som er slitne.

Smittet på jobb - dødsfall

Det kan HK-leder Christopher Beckham bekrefte:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.