Avviser fatal Tesla-feil etter dødsulykke

Toppsjef Elon Musk slår tilbake etter at to personer mistet livet i det som skal ha vært en førerløs Tesla.

VRAK: To menn mistet livet i Texas etter at Teslaen, som skal ha kjørt av seg selv, krasjet inn i et tre lørdag. Foto: NTB
VRAK: To menn mistet livet i Texas etter at Teslaen, som skal ha kjørt av seg selv, krasjet inn i et tre lørdag. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Mandag ble det kjent at to menn hadde mistet livet i Texas etter at Teslaen, som skal ha kjørt av seg selv, krasjet inn i et tre lørdag.

Ifølge The Guardian og The Wall Street Journal ble det bekreftet at bilen var en 2019 Tesla Model S, som har et autopilot-kjøresystem.

Etter den tragiske hendelsen mente politiet at alt kunne tyde på at det ikke var noen i førersetet i bilen da ulykka inntraff. Nå går imidlertid Teslas øverste sjef, Elon Musk, ut og avviser den påstanden.

Slår tilbake

I en Twitter-melding hevder Musk at Tesla har gått gjennom egen data som viser at bilens autopilot-system ikke var aktivert da ulykken skjedde.

- Datalogger viser foreløpig at autopiloten ikke var skrudd på, og at denne bilen ikke har kjøpt FSD (Full Self-Driving, journ.anm.), skriver Musk blant annet.

Ifølge Sky News ønsker politiet i Texas dokumentasjon som kan underbygge Musks påstand.

- Dette er informasjon som han foreløpig ikke har fortalt oss om. Vi venter ivrig på den dataloggen, sier etterforsker Mark Herman til Reuters, gjengitt av Sky News.

Åpnet etterforskning

Ifølge ABC13 skal de som gikk bort i ulykken være en mann på 59 og en mann på 69 år. Den ene mannen skal ifølge politiet ha blitt funnet i passasjersetet, mens den andre ble funnet omkommet i baksetet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer