Avviser «kuppsalg» av leilighet

- Spiller ingen rolle hva vi kunne fått ved et normalt salg, sier Hagen.

SOLGTE TIL VENN: Milliardær Stein Erik Hagen avviser at han har gått på limpinnen. Foto: Terje Pedersen / NTB
SOLGTE TIL VENN: Milliardær Stein Erik Hagen avviser at han har gått på limpinnen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Lave renter, enorm etterspørsel og en noe begrenset tilbudsside har ført til eksplosiv prisvekst i boligmarkedet på landsbasis, og særlig i hovedstaden.

Børsen har tidligere skrevet om fenomenet kupping - at boligkjøpere smeller til med et tilbud direkte til selger, i håp om å sikre seg kjøpet før en visning og eventuell budrunde.

Daglig leder i DNB Eiendom, Terje Buraas har tidligere advart boligeiere mot «å gå på limpinnen».

Solgte før visning

For 15 år siden kjøpte milliardær Stein Erik Hagen leilighet i det attraktive leilighetskomplekset Eckersbergs gate 24 på Frogner i Oslo. Ifølge Finansavisen, som først omtalte saken, ga Hagen 5,7 millioner for den 96 kvadratmeter store leiligheten den gang.

Hagen la nylig ut leiligheten ut til en prisantydning på 14,45 millioner, med planlagt visning i slutten av februar.

15. februar var Finn.no-annonsen markert som «solgt» - ei uke før første planlagte visning. Finansavisen skriver videre at Hagen «lot seg kuppe». Salgsprisen skal ha vært på 15 millioner, 555 000 over prisantydning.

Kjøperen gir dermed 156 000 kroner pr. kvadratmeter for treromsleiligheten, som skal ha en 12 kvadrats veranda og en underjordisk parkeringsplass. Selve leiligheten består av stue, kjøkken/spisestue, to soverom, to bad og vaskerom.

- Solgte til venn med handikap

Overfor Børsen presiserer Hagen at han ikke har latt seg kuppe. Han opplyser at det ikke er han selv som har bodd i leiligheten, men et familiemedlem.

- Min eldste sønn ringte meg og sa at det var en venn av familien som ønsket å kjøpe, sier Hagen til Børsen.

Hagen opplyser at denne familievennen har vært handikappet i mange år, og at den aktuelle leiligheten er handikapvennlig.

- Derfor passet det meg utmerket godt å selge til ham. Det er ikke et vanlig salg, i den forstand, sier Hagen.

Han opplyser at han normalt hadde lagt den ut og kjørt visninger som vanlig, men at det i denne situasjonen var «naturlig, og gledelig å kunne tilby vennen leiligheten».

- Det spiller ingen rolle hva vi kunne fått ved et normalt salg, sier Hagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer