Avviser mystisk bolig-finte

Hardt ut mot spekulasjoner om at Trump overførte luksuseiendommen Mar-a-Lago til sønnen før pågripelsen.

UT MOT PÅSTANDER: Tidligere president Donald Trump ble arrestert i Georgia torsdag kveld. Nå avviser sønnen at han overtok eierskapet til Florida-eiendommen Mar-a-Lago. Foto: Fulton County Sheriff
UT MOT PÅSTANDER: Tidligere president Donald Trump ble arrestert i Georgia torsdag kveld. Nå avviser sønnen at han overtok eierskapet til Florida-eiendommen Mar-a-Lago. Foto: Fulton County Sheriff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag spekulerte flere medier i at Donald Trump hadde overført eierskapet av luksuseiendommen Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida til sønnen, Eric Trump.

The Daily Express siterte flere ikke-navngitte kilder, mens andre nettsteder refererte til eiendomsnettstedet Zillow - som skrev at eiendommen hadde blitt solgt 4. august for 422 millioner dollar. Denne informasjonen er seinere slettet.

Den mystiske eiendomsoverføringen reiste raskt spørsmål om hvorvidt Trump befinner seg i alvorlig økonomisk knipe. Ifølge Forbes har USAs tidligere president en estimert formue på 2,5 milliarder dollar.

- Idiotisk

Kritikerne har riktignok lenge luftet mistanker om at den reelle formuen er milevis unna nevnte anslag. Trump har som kjent brukt enorme summer på juridisk bistand etter ulike konflikter de siste åra.

Trump, som tidligere denne uka ble pågrepet og seinere løslatt i Georgia - tiltalt for forsøk på valgfusk, skal imidlertid ikke ha tatt grep om boligen for å redde påståtte røde regnskapstall.

Det framholder Eric Trump i en kunngjøring.

- Mar-a-Lago har ikke blitt solgt og kommer heller aldri til å bli det. Dette ryktet er idiotisk, tordner Eric Trump i uttalelsen, gjengitt av Palm Beach Daily News og New York Post.

AVVISER SALG: Donald Trump kjøpte Mar-a-Lago i 1985. Foto: AP Photo / Steve Helber / NTB
AVVISER SALG: Donald Trump kjøpte Mar-a-Lago i 1985. Foto: AP Photo / Steve Helber / NTB Vis mer

- Falske nyheter

En talsperson for eiendomsnettstedet Zillow legger seg samtidig flat overfor lokalavisa fredag kveld norsk tid. Vedkommende forklarer at informasjonen om det påståtte salget eller overføringen, ser ut til å være feil.

- Zillow streber etter nøyaktighet på nettstedet vårt, og hvis vi blir oppmerksomme på unøyaktig informasjon, vil vi oppdatere den umiddelbart. Etter en undersøkelse ser det ut til at informasjonen som ble gitt var feil. Vi har korrigert informasjonen på denne eiendommen, heter det i uttalelsen.

Ekspresidentens sønn benytter anledningen til å slakte mediene.

- Jeg våknet i morges til en rekke medieoppslag som hevdet at faren min overførte eierskapet av Mar-a-Lago til meg, og selv om hvem som helst ville elske å få en av de vakreste eiendommene i hele verden, er det ikke noe mer enn totalt og komplette falske nyheter, sier han til The Post.

- Mange medier burde være flaue over seg selv for å publisere en så falsk historie.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer