Avviser nødropet: - Klask i trynet

Frp sier nei til et forslag som blant annet skulle hjelpe reiselivs- og utelivsbransjen i Oslo. Dermed får det ikke flertall i Stortinget.

Foto: Terje Bendiksby / NTB
Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

- Dette er ikke bare et klask i trynet på vanlige arbeidsfolk, det er et hardt slag som gir langvarige skader, sier en oppgitt Raymond Johansen til NTB.

Han har akkurat mottatt ferske tall som viser at det nå er 34 822 arbeidsledige i Oslo. Andelen helt ledige er nå på 5,8 prosent, mot 3,8 prosent i landet for øvrig.

I tillegg har han fått beskjed om at Fremskrittspartiet vender tommelen ned til et hasteforslag i Stortinget som Johansen mener kunne ha hjulpet mange av dem som nå står uten jobb i Oslo, blant annet i hotell- og utelivsbransjen.

Frp bekrefter til NTB at de ikke vil støtte forslaget.

- Forslaget er fremmet under behandlingen av en lovsak uten at det er gjort noen vurderinger av kostnadene. Hvis kommunene vedtar mer inngripende tiltak enn de nasjonale, må de selv ta ansvaret for hvordan de skal kompensere det overfor sine lokale bedrifter, sier medlem av næringskomiteen Bengt Rune Strifeldt (Frp).

- Strengest i landet

Forslaget, som er fremmet av Arbeiderpartiet, går ut på å lage en egen støtteordning til bedrifter som er hardt rammet av lokale smitteverntiltak. SV har fremmet et lignende tiltak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer