Verftet Kimek:

Avviser oppsigelser

Verftet Kimek opplyser at 84 ansatte ved Kirkenes-verft kan bli oppsagt i kjølvannet av sanksjonsgrep fra regjeringen.

HARDT UT: Kimek-direktør Greger Mannsverk har ikke vært nådig i sin kritikk mot regjeringen etter nye sanksjonsregler. Foto: Hans Arne Vedlogg / Dagbladet
HARDT UT: Kimek-direktør Greger Mannsverk har ikke vært nådig i sin kritikk mot regjeringen etter nye sanksjonsregler. Foto: Hans Arne Vedlogg / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- FriFagbevegelse har misforstått. Vi har et styremøte den 30. Hvis vi ikke får positive svar fra regjeringen må vi ta grep, men en beslutning om dette blir ikke tatt før den 30. mai, sier Kimek-direktør Greger Mannsverk til Børsen.

Fredag morgen meldte Fri Fagbevegelse at samtlige 84 ansatte på Kimek verft i Kirkenes var oppsagt. Like over klokka ti presiserer nettstedet at informasjonen var ukorrekt og at alle ansatte kan bli oppsagt.

Dersom det ikke kommer noen løsning, kan samtlige stå uten jobb fra 1. juni.

- Det er harde tak her nå, sa Rainer Ingebrigtsen, klubbleder for Fellesforbundets medlemmer på Kimek til nettstedet.

Han utdyper overfor Børsen:

- Det er jo sanksjoner som gjør at vi mister en del av arbeidet. Hvis de får løst dette med sanksjonene, så har vi en båt stående på Beddingen som vi kan jobbe på. Der er det nå stopp.

- Hvordan er dette for deg og dine kolleger?

- Det begynner jo å synke inn. Det er tungt å jobbe med sånne triste saker. Dette er jo eneste industrien vi har her oppe, den såkalte tungindustrien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer