Avviser Raymonds nødrop

- Senk eiendomsskatten, sier kommunalministeren etter Raymond Johansens bønn om en krisepakke for Oslo.

NEKTER: Regjeringen har ingen planer om en egen krisepakke mot Oslos uteliv, men kommunalministeren mener kommunen selv har ubrukt verktøy i kassa. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NEKTER: Regjeringen har ingen planer om en egen krisepakke mot Oslos uteliv, men kommunalministeren mener kommunen selv har ubrukt verktøy i kassa. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) slo alarm på vegne av kriserammede restauranter, puber og kafeer da han i dag fortalte at de strenge coronatiltakene i Oslo forlenges til 14. desember.

Sosial nedstenging - inkludert skjenkestopp - har lagt et lokk på en bransje som i et hvilket som helst annet år ville hatt i høysesong nå.

- Mange av Oslos hjørnesteinsbedrifter står i fare for å forsvinne. Derfor kommer jeg i dag med et nødrop fra Oslo rådhus: Vi trenger en egen tiltakspakke for Oslo, spesielt innrettet mot uteliv og reiseliv, og spesielt inn mot områdene med høyest ledighet, sa Johansen under torsdagens pressekonferanse.

Peker tilbake

Nødropet møtes med en kald skulder fra regjeringen, som etter hvert fant ut at kommunalminister Nikolai Astrup (H) var den rette til å svare på bønnen fra rådhuset.

Tiltakspakkene er regjeringens bidrag uavhengig av hvor de kriserammede bedriftene har adresse, lyder budskapet. Astrup retter deretter pekefingeren tilbake mot det rødgrønne Oslo-byrådet:

- Jeg vil oppfordre Raymond Johansen til å vurdere hva Oslo kommune selv kan gjøre for å avhjelpe, for eksempel å lette på eiendomsskatten. Staten skal stille opp, men også kommunen må se seg om etter hva de kan bidra med, sier kommunalministeren til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer