Avviser uansvarlighet

Til tross for at næringslivet til stadighet advarer om sterk prisvekst, en svak krone og høye strømpriser, mener LO-leder Peggy Hessen Følsvik at store deler av norsk næringsliv går så det griner. Ifølge henne, har arbeidstakerne blitt hengende etter lenge.

STREIKEVILLIG: LO-leder Peggy Hessen Følsvik tok til gatene i Oslo mandag, for å støtte de streikende. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Magnus Paus Vis mer
Publisert

Det er en historisk streik titusener av nordmenn er inne i nå, siden LO og YS ikke ble enige med NHO om årets lønnsoppgjør i løpet av helga.

At det blir streik i et såkalt mellomoppgjør, der partene forhandler om lønn, har ikke hendt siden krigen.

De som streiker, får streikebidrag av forbundet den enkelte er medlem av, og varierer i størrelse avhengig av forbund. Som en peikepinn er det likevel vanlig med rundt 70 prosent av lønna i bidrag.

Da Børsen møtte LO-leder Peggy Hessen Følsvik mandag formiddag, avviste hun at streiken koster mer enn det smaker for LOs medlemmer.

- Jeg tror de aller fleste medlemmene mine er opptatt av at vi skal sørge for at de får økt kjøpekraft i lønnsoppgjøret i år, sa hun, og la til:

- Vi har mange medlemmer som har slitt de siste åra med at de har fått redusert kjøpekrafta si. Det er det viktigste målet til LO med denne streiken, at spesielt de lavtlønna skal få økt kjøpekraft. Det er det vi streiker for, og det tror jeg og håper jeg de aller fleste har stor forståelse for.

- Lever ikke av prosentpoeng

- Så vidt vi har skjønt så dreier det seg om få prosentpoeng i forskjeller her - er det verdt det?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.