Avviser vill strømfest

Et Facebook-innlegg har blitt heftig delt de siste dagene, hvor et strømselskap anklages for usmakelig millionfeiring.

STRØMFEST: Et lokalt kraftselskap er beskyld for villt julebord mens folk sliter med å betale strømregningene. Her kraftstasjoner til Agder Energi. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
STRØMFEST: Et lokalt kraftselskap er beskyld for villt julebord mens folk sliter med å betale strømregningene. Her kraftstasjoner til Agder Energi. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et Facebook-innlegg lagt ut et par dager før julaften, skisseres et vilt julebord for 3000 ansatte i et strømselskap i Kristiansand.

«De hadde en så dekadent fest for noen dager siden at den personen som fortalte meg det, sa at de som jobbet og serverte ble kvalme. De brukte over en million kroner kun på alkohol», står det i innlegget.

Videre beskrives absurde krav som at alt servise og bestikk skulle være håndlaget av tre, laget maks 24 timer før festen, slik at det fortsatt luktet ferskt.

Avviser luksusfest

Innlegget hevder at det ble bygget en fontene bare for kvelden. Arrangørene skal ha hyret inn store artister, og talene dreide seg om at selskapet hadde sitt beste år noensinne, økonomisk.

Samtidig øker matkøene og fattigdommen, blant annet fordi strømregningene har skutt i været, påpeker innlegget.

Det skal antakelig være Agder Energi som sto bak pengefesten, selv om innleggsforfatter skriver at vedkommende ikke er sikker.

Kommunikasjonssjef i selskapet, Jon Anders Skau, avviser påstandene i innlegget.

DYRT: Strømanalytiker Tor Reier Lilleholt tror vinterprisene på strøm kan bli ekstreme i Sør-Norge. Reporter: Magnus Paus/Dagbladet TV Vis mer

- «Moderat» middag

Han forklarer at kraftkonsernene Agder Energi og Glitre Energi fusjonerte og ble til Å Energi i slutten av november, og at det i den forbindelse ble arrangert en konsernsamling i starten av desember.

- Det handler om å bli kjent med hverandre på tvers av det nye konsernet, bli kjent med ledere og kolleger og skape en felles forståelse av hva Å Energi er, skriver han i en e-post.

AVVISER PÅSTANDENE: Jon Anders Skau, kommunikasjonssjef i Agder Energi.
AVVISER PÅSTANDENE: Jon Anders Skau, kommunikasjonssjef i Agder Energi. Vis mer

Videre forteller han at samlingen, med 930 medarbeidere, foregikk over to dager med faglig innhold, pluss en felles middag «i moderate former».

- Jeg synes det er uheldig at slike usanne historier sprer seg. Vi har alltid et bevisst forhold rundt hva vi bruker penger på, og om det er vår konsernsamling vedkommende i Facebook-innlegget sikter til, er det lite i innlegget som stemmer med virkeligheten. Vi brukte egne konferansierer på dagen, og lokale artister og vårt eget ansatt-kor bidro til underholdning, skriver Skau videre.

Facebook-innlegget har skapt kraftige reaksjoner. Det er også delt et titall ganger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer