Krigen i Ukraina

Avviste Russland-exit - Støre snur

Fredag opplyste Nicolai Tangen at han ikke ville trekke Oljefondet ut av Russland. Søndag kom kontrabeskjeden fra Støre.

SKAL UT AV RUSSLAND: Norge fryser investeringene til oljefondet i Russland. Samtidig varsler regjeringen at målet er å trekke Oljefondet helt ut av det russiske markedet. Foto: NTB
SKAL UT AV RUSSLAND: Norge fryser investeringene til oljefondet i Russland. Samtidig varsler regjeringen at målet er å trekke Oljefondet helt ut av det russiske markedet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Regjeringen fryser investeringene i Oljefondet i Russland, og starter prosessen med å trekke seg ut, varsler statsminister Jonas Gahr Støre søndag kveld.

I kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina, og i lys av stadig kraftigere, internasjonale sanksjoner, har flere stilt spørsmål ved Norges økonomiske bånd til Russland.

Venstre-leder Guri Melby er blant dem som har krevd at Oljefondet må trekke alle sine investeringer ut av Russland. Nå har Vedum anerkjent kravet.

- Målet er å trekke Oljefondet helt ut av det russiske markedet, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

- Ikke hensiktsmessig

Regjeringens grep kommer etter at oljefondssjef Nicolai Tangen avviste en Russland-exit overfor Børsen fredag.

- Vi er en langsiktig og global investor og kan sitte gjennom uro i markedet på kort og mellomlang sikt. Vi forventet ikke en full invasjon (og basert på børsfallet så gjorde ikke markedet det heller).

- Vi har således ikke vurdert det som hensiktsmessig å selge oss ut av Russland. Vurderingen vår har vært at vi verken kjøper eller selger mer enn vanlig, men sitter stille, fortsatte Tangen i en e-post til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer