Ba ansatte komme på dugnad: - Sjokkert

Coop-ansatte i Trøndelag ble spurt om å komme på dugnad uten betaling. Butikksjefen tar grep, men viser til lokal dugnadsånd.

DUGNAD: Ved denne Coop-butikken ble ansatte spurt om gjøre butikken triveligere for kunder, på en søndag - uten lønn. Foto: Google Street View
DUGNAD: Ved denne Coop-butikken ble ansatte spurt om gjøre butikken triveligere for kunder, på en søndag - uten lønn. Foto: Google Street View Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skapte oppstyr da de enorme lederlønningene i dagligvarekjempen Coop ble kjent litt tidligere i år.

Alle med medlemskap i Coop eier samvirkelagene - som igjen eier Coop - og kjedens slagord er «litt ditt».

I NRKs «Debatten» kom det imidlertid fram at toppsjefen for Coop Midt-Norge, Torbjørn Skei, hadde over 11,3 millioner i lønn og pensjon i 2019. På fem år tjener han over 50 millioner.

De øvrige fem toppsjefene i hvert sitt samvirkelag, har også solide millionlønninger, kom det fram. Det fikk mange av de ansatte «på gulvet» med minstelønn, til å reagere kraftig.

- Coop-ansatte opplever en bunnløs fortvilelse og forbannelse over toppledernes lønninger, sa Christopher Beckham, forbundsleder i Handel og Kontor (HK), til Nettavisen tidligere i år.

Invitert på dugnad

Bare noen måneder etter at millionlønningene i Coop-ledelsen ble kjent, ble ansatte ved en Coop-butikk i Trøndelag bedt om å komme på dugnad - uten betaling.

Det oppgir flere kilder til Børsen.

Den aktuelle butikken, Coop Meråker, ba sine ansatte komme på arbeidsplassen utenom arbeidstida, for å gjøre butikken «triveligere for kundene», oppgir en kilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer