Korrupsjonsskandalen i EU:

- Ba faren hente «skitne penger»

Eva Kaili skal ha bedt faren hente en koffert full av penger.

KORRUPSJON: Eva Kaili er i medias søkelys etter å ha blitt anklaget for korrupsjon. Foto: European Parliament / AP
KORRUPSJON: Eva Kaili er i medias søkelys etter å ha blitt anklaget for korrupsjon. Foto: European Parliament / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle hodene snudde seg mot Brussel da belgiske myndigheter siktet EUs visepresident Eva Kaili for grov korrupsjon forrige uke.

Kontorer skal ha blitt ransaket og EU-presidenten Roberta Metsola har satt i gang en intern granskning av Europaparlamentet. Korrupsjonsskandalene bunner i at Marokko og Qatar skal ha forsøkt å kjøpe seg til politisk innflytelse i EU, skriver Politico.

Politiet gikk først til pågripelse av Eva Kailis ektemann under en koordinert politiinnsats den 9. desember, mens Kaili var til stede. Ifølge Kailis advokat, Michalis Dimitrakopoulos, var det da hun fikk vite at ektemannen skal ha vært i besittelse av en koffert med penger. I kofferten skal det ha vært rundt 600 000 euro, skriver den franske avisen Le Soir.

- Et alternativ var å fortelle politiet om dette. Et annet var å overlevere pengene til eieren. Hun er ikke forpliktet til å rapportere mannen sin til politiet, i henhold til europeisk lov, sier Dimitrakopoulos ifølge Politico.

Siste utvei

Advokaten sier Kaili så forsøkte å ringe flere personer for å overlevere «de skitne pengene» til det som skal ha vært pengenes rettmessige eiere. Til slutt ringte hun sin egen far:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer