Essa:

Ba om hjelp: Konkurs

Den idylliske Oslo-restauranten startet innsamling for å holde seg i live. Nå er det slutt.

NYE EIERE: Essa AS er begjært konkurs ett når etter oppstart. Foto: Essa
NYE EIERE: Essa AS er begjært konkurs ett når etter oppstart. Foto: Essa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juni i fjor åpnet nabolagsrestauranten Essa på Nordstrand i Oslo. Ikke langt unna badestrender og boligstrøk ligger det sjarmerende huset til, med stor uteservering.

Den gamle smia ble fort et populært samlingssted for lokale og fra stor-Oslo, ifølge Nordstrands Blad. Essa fikk også nylig innfridd søknad om å utvide både skjenkebevilling og uteserveringsområdet fra kommunen.

Men suksesshistorien slutter der.

- Måtte gi tapt

Onsdag ble det nemlig begjært oppbud i Essa AS, som driver restauranten, framgår det av Brønnøysundregistrene. Det betyr at eierne selv ønsker å slå selskapet konkurs.

- Vi har gjort alt i vår makt for å snu dette, men med renteøkning og inflasjon i økonomien på topp måtte vi dessverre gi tapt. Det viktigste for oss som har stått bak dette er nå at arbeidet ikke er forgjeves og at vi fortsatt har en nabolagsrestaurant å reise til, sier daglig leder og medeier Adam Mattison-Ward til Børsen.

Driften vil nemlig bli tatt over av noen andre, og Essa fortsetter videre som før.

- Essa-merkevaren og restauranten kommer til å fortsette med et unikt tilbud for nabolaget og lokalbefolkningen. Restauranten er nå overtatt av en liten selvstendig restaurant- og bargruppe som har samme visjon og verdier som vi startet med, og som Essa verdsetter høyt - og som forhåpentligvis kan tilføre verdi til lokalet og kundene, fortsetter Mattison-Ward.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.