Hongkong har innsett at de har et problem. Folk i byen har mistet lysten totalt på å få barn.
Kvinner i Hongkong er blant dem som føder færrest barn i verden. Fødselsraten har stupt fra 1,3 per kvinne i 2017 til bare 0,8 i år, ifølge FNs befolkningsfond.
Par ligger sammen bare 3,1 ganger i snitt per måned, ifølge The Family Planning Association of Hong Kong. Det er ned fra 4,2 i 2012.
Krisegrep
Ettersom pungen forblir full, henter myndighetene nå fram pengepungen.
Hongkongs leder, John Lee, kunngjorde onsdag en rekke grep for å få bukt med problemet.
Blant annet vil myndighetene utbetale 20 000 hongkongdollar til fastboende for hver baby som fødes. Det tilsvarer 28 688 kroner. De skal også gjøre det lettere for familier å få boliglån.
Hongkong håper å øke antallet nyfødte med 20 prosent i gjennomsnitt per år i løpet av de neste tre åra, ifølge South China Morning Post.
- Det er tvingende nødvendig at regjeringen fastsetter en fast politisk retning for å oppmuntre til barnefødsler i det som er en vedvarende lav fødselsrate, sa Lee onsdag.
Arbeidsstress, et hektisk sosialt liv og trange boforhold er blant det som kveler innbyggernes forplantningslyst, skriver Bloombergs Shuli Ren.
Hun omtaler myndighetssummen som liten, og at det trolig ikke vil gjøre stor forskjell.
Liten tro
Innbyggere CNN har snakket med, sier også at de ikke har tro på at det aktuelle pengetiltaket vil føre til flere fødsler.
- Det dekker ikke én månedsbetaling på boliglånet en gang. I tillegg kommer gass og elektrisitet, sier Ken Lau, en far som vurderer et barn til, overfor kanalen.
Én måneds leie for en 46 kvadratmeters leilighet i byen utgjør nesten samme sum som myndighetene frister med. Det viser tall fra Midland Reality, et eiendomsselskap i byen.
Boligprisene er også skyhøye. En slik leilighet kan fint koste 1,3 millioner dollar, ifølge CNN. I tillegg er det prisvekst på alt fra babymat og bleier.
- De som kan regne, vet at dette ikke kommer til å virke, sier Lau.