Bagasjestuere testet positivt for coronavirus

Coronaviruset har nådd Europas travleste flyplass, Heathrow i London. To British Airways bagasjestuere ved flyplassen har testet positivt for viruset.

SMITTET: To fra bakkemannskapet til British Airway på Heathrow flyplass er bekreftet smittet av coronaviruset. Foto: Thomas Bjørnflaten / NTB scanpix
SMITTET: To fra bakkemannskapet til British Airway på Heathrow flyplass er bekreftet smittet av coronaviruset. Foto: Thomas Bjørnflaten / NTB scanpix Vis mer
Publisert

De smittede er nå hjemmeisolert, bekrefter flyselskapet i en e-post til Bloomberg.

Nære kollegaer av de to ansatte er kartlagt og varslet om hendelsen, og testes nå for viruset, skriver avisa, som siterer en kilde knyttet til hendelsen.

Som Børsen skrev fredag, er det tidligere kjent at flere flyselskap har erfart drastiske fall i bestillinger på grunn av spredningen av Covid-19-viruset, blant dem Lufthansa-gruppen, som har fått sine flyginger redusert med nær 50 prosent.

«Det er mer enn vi tidligere hadde regnet med», skriver selskapet i en pressemelding.

Også Norwegian har til sammen kansellert 22 flyginger mellom Europa og USA fra 28. mars til 5. mai. SAS har sanset alle sine flyginger til Milano, Bologna, Venezia og Torino fram til 16. mars – i tråd med helsemyndighetenes oppfordringer.

Vil trolig spre ytterligere frykt

At to bagasjestuere ved Heathrow nå er bekreftet smittet av viruset, vil trolig kunne bidra til å spre ytterligere frykt når det kommer til flytrafikken.

Den internasjonale flyorganisasjonen International Air Transport Associations (IATA) oppdaterte prognoser for hvordan coronaviruset vil påvirke flybransjen, viser et tap på mer enn svimlende 583 milliarder kroner globalt for passasjermarkedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer