- Bakpå hele tida

Regjeringen kommer i dag med nye krisepakker. Allerede nå håper SV å samle «firerbanden» på Stortinget og overkjøre dem. Men Fremskrittspartiet vil først snakke med regjeringspartiene.

TILTAK: Regjeringen bevilger 17,8 milliarder kroner i corona-støtte. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SVs nestledere Kari Elisabeth Kaski og Torgeir Knag Fylkesnes inviterer Dagbladet inn på SVs møterom på Stortinget.

- Det var her «firerbanden» møttes første gang i våres. Under bildet av Hanna Kvanmo, sier Kaski og ler.

«Firerbanden» er kallenavnet på de fire største opposisjonspartiene på Stortinget, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og SV. I vår da regjeringen kom med de første krisepakkene, gikk de fire sammen og gjorde pakkene rausere for både bedrifter og arbeidsfolk.

I dag klokka 12 kommer regjeringen med sin åttende krisepakke. Men denne gangen har ikke Fremskrittspartiet tenkt til å snakke med sin gamle bande.

- Det er naturlig at vi forhandler med regjeringspartiene om både statsbudsjettet og krisepakkene, selv om det blir separate forhandlinger, sa finanspolitisk talsperson Sylvi Listhaug (Frp) til Dagbladet i går.

- Jeg mener det er best for landet hvis opposisjonen i større grad går sammen. Rødgrønn side har vist at vi har større ambisjoner enn regjeringen, både når det gjelder å beskytte næringslivet og arbeidsfolk, sier Kaski, som gjerne inviterer Listhaug til en ny runde bak regjeringspartienes rygg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer