Petra Axdorff:

Bama-sjefen går av

Konsernsjef Petra Axdorff i Bama gir seg etter to år.

GIR SEG: Konsernsjef Petra Axdorff i Bama går av som leder for gruppen etter to år. Foto: Bama
GIR SEG: Konsernsjef Petra Axdorff i Bama går av som leder for gruppen etter to år. Foto: Bama Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konsernsjef Petra Axdorff i Bama går av som leder for gruppen etter to år. Det melder Bama i en pressemelding.

- Gjennom de to siste årene har Petra hatt en krevende oppgave og igangsatt viktige initiativ for å løfte selskapet videre. Jeg vil takke for energi, kraft og pågangsmot, og spesielt trekke fram hennes evne til alltid å se muligheter for innovasjon og forbedring. Nå går vi over i en ny fase, med operasjonalisering av planene som er lagt, sier Kristian Nergaard, styreleder i BAMA Gruppen.

- For en tid tilbake formidlet Petra til meg at hun ville gi stafettpinnen videre, og jeg aksepterer hennes ønske, fortsetter han.

Svenske Axdorff kom til jobben i 2022, og overtok lederskapet fra Rune Flaen, som da hadde styrt konsernet i 27 år. Det jobbes nå med å finne hennes stedfortreder.

- Jeg er stolt over å ha tatt del i Bamas engasjement og arbeid for en bedre folkehelse og norsk produksjon.(...) Samtidig er organisasjonen i gang med endringsprosesser som må til for å møte en ny tid, og som har gitt og vil gi gode resultater i framtida. Nå går veien videre til nye utfordringer og jeg vil takke alle for det fantastiske arbeidet som legges ned i et selskap rustet for videre vekst, sier Axdorff.

Axdorff blir i Bama ut året. Konserndirektør Bent Andersen går inn som konstituert konsernsjef, heter det fra selskapet.