Sparebank 1

Bankansatt siktet for grovt underslag

En ansatt ved Sparebank 1 i Trøndelag er siktet for underslag og hvitvasking av flere millioner kroner.

MILLIONUNDERSLAG: En ansatt ved Sparebank 1 SMN er pågrepet og siktet for grovt underslag og hvitevasking.
MILLIONUNDERSLAG: En ansatt ved Sparebank 1 SMN er pågrepet og siktet for grovt underslag og hvitevasking. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En bankansatt i Trøndelag er varetektsfengslet i to uker, siktet for grovt underslag og hvitvasking av penger. Mannen har lagt kortene på bordet og erkjent alt.

Lørdag ettermiddag bekrefter Sparebank 1 SMN at de er banken som er utsatt for grovt underslag.

- Vi har skjerpet inn sikkerhetstiltakene, og jobber tett sammen med politiet og Økokrim for å kartlegge hvordan dette kunne skjedd, sier konserndirektør Rolf Jarle Brøske i Sparebank 1 SMN til NTB.

Han ønsker ikke å gå inn i detaljer om hva som har skjedd, eller hvordan den ansatte har fått tilgang til slike midler.

Ifølge politiet tyder etterforskningen på at det skal være snakk om beløp på flere titalls millioner.

- Det er over ti og under hundre millioner. Det er snakk om store verdier og vi jobber aktiv med en hypotese om at det er flere involvert, sier Ole Andreas Aftret, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt.

WAGNER-GRUPPEN: Generalløytnant Arne Bård Dalhaug sier at det er på tide at Wagner-gruppen ble stemplet av USA som en transnasjonal kriminell organisasjon. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: Dagbladet TV / AP Vis mer

Millioner kan være tapt

Sparebank 1 opplyser nå om at store deler av midlene kan være tapt.

- En del av midlene er gjort rede for og sikret, men vi tar høyde for at en stor andel av pengene er tapt. Sammen med politiet og Økokrim bruker vi nå store ressurser for å oppklare saken, sier konserndirektør Rolf Jarle Brøske.

- Saken er en stor påkjenning for både ansatte og de involverte. Vi har derfor satt av ressurser til å gi god oppfølging av alle som er berørt av saken, sier Brøske.

Ifølge Sparebank 1 skal ikke kunder være rammet i saken.

- Underslaget berører ikke våre kunder eller bankens drift. Selv om beløpet er stort, påvirker det ikke bankens finansielle situasjon, skriver banken i en børsmelding.

Erkjenner straffskyld

Den siktede skal ha vært ansatt i et vikariat på tidspunktet underslaget skjedde. Ifølge forsvarsadvokaten til siktede så pågikk underslaget i en måneds tid.

- Han har vært vikar i en underordnet funksjonærstilling i en bank i Trondheim, sier hans forsvarsadvokat Christian Wiig.

Mannen som skal ha underslått flere titalls millioner erkjenner nå straffskyld, ifølge Wiig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer