Banksjef hudflettes: - Totalt idiotisk

Banksjefen for den kollapsede storbanken Silicon Valley Bank får så hatten passer av ansatte i banken.

FÅR REFS: Ansatte i Silicon Valley Bank retter nå sin harme mot administrerende direktør i Silicon Valley Bank, Greg Becker, som de mener har skylda for bankkollapsen. Foto: Patrick T. Fallon / AFP / NTB
FÅR REFS: Ansatte i Silicon Valley Bank retter nå sin harme mot administrerende direktør i Silicon Valley Bank, Greg Becker, som de mener har skylda for bankkollapsen. Foto: Patrick T. Fallon / AFP / NTB Vis mer
Publisert

- Det var totalt idiotisk. De var veldig åpne. Det er det totalt motsatte av det du forventer å se i en skandale. Men deres åpenhet og tydelighet ble slutten for dem, sier en ansatt i Silicon Valley Bank (SVB), til CNN.

Det blåser friskt etter at banken før helga kollapset på spektakulært vis, og sendte frykt i markedene for at en større bankkrise var på trappene.

SVB, som spesialiserer seg på lån til teknologiselskaper, er den største banken til å gå over ende siden finanskrisa i 2009.

- Folk er sjokkert

Onsdag i forrige uke gikk banksjef Greg Becker og hans lederteam ut og sa at de hadde et håp om at de skulle klare å skaffe til veie 2,25 milliarder i kapital, samt selger eiendeler verdt 21 milliarder dollar, noe som ville utløse et tap på 1,8 milliarder dollar.

I kjølvannet av dette ga blant annet den toneangivende venturefond-eieren, Peter Thiel, beskjed til sine selskaper om at de burde trekke pengene sine ut av banken.

På torsdag alene tok kunder av banken ut 42 milliarder dollar, noe som gjorde at banken hadde en negativ saldo på 958 millioner dollar ved arbeidsdagens slutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer