Igor Volobuev:

Banktopp flyktet: - Putin må henges

Han var visepresident i den russiske banken Gazprombank. Da Russland invaderte Ukraina forlot han alt.

FORLOT ALT: Igor Volobuev dro fra familien og toppjobben for å komme til sitt krigsherjede hjemland. Foto: Gleb Garanich / Reuters / NTB
FORLOT ALT: Igor Volobuev dro fra familien og toppjobben for å komme til sitt krigsherjede hjemland. Foto: Gleb Garanich / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Gazprombank har sørget for en rekke overskrifter den siste tida. Den statlig eide russiske banken er den som skal få innbetalinger for russisk olje og gass, og som deretter konverterer utenlandsvaluta i rubler. Det er kravet til president Vladimir Putin, som nå blant annet skaper intern splid i EU.

For kort tid siden ble også nestsjef i banken, Vladislav Avaev, funnet død sammen kone og datter. Russiske myndigheter etterforsker dødsfallene som drap og selvmord, noe som har fått kritikk fra flere hold.

Blant annet tidligere visepresident i banken Gazprombank, Igor Volobuev (50), mener det hele er iscenesatt. Han fortalte nylig The Insider at han trodde kollegaen ble drept som følge av at han satt på viktig informasjon, og utgjorde en trussel for russiske myndigheter.

- Putin må henges

Volobuev var visepresident i Russlands tredje største bank inntil nylig. Da Russland iverksatte sin brutale krig mot Ukraina, flyktet han nemlig til det krigsherjede landet. Etter to tiår i gasskjempen forlot han alt - etter å ha mottatt skremmende oppdateringer fra venner og familie i Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer