Banktopp frykter «økonomisk orkan»

Sjefen for amerikansk storbank ber folk om å feste setebeltet foran det som kan bli svært turbulente tider.

ØKONOMISK ORKAN: Toppsjefen i JP Morgan, Jamie Dimon, mener det er mørke skyer på den økonomiske horisonten, og ber investorer forberede seg. Foto: John Angelillo / UPI / Shutterstock / NTB
ØKONOMISK ORKAN: Toppsjefen i JP Morgan, Jamie Dimon, mener det er mørke skyer på den økonomiske horisonten, og ber investorer forberede seg. Foto: John Angelillo / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg sa at det er stormskyer, det er store stormskyer. Det er en orkan.

Slik beskriver sjef for den amerikanske storbanken JPMorgan Chase, Jamie Dimon, de økonomiske utsiktene, ifølge Financial Times.

Stormskyanalogien er en referanse til hans egne uttalelser under bankens egen investorkonferanse i forrige måned, da Dimon omtalte de økonomiske bekymringene som «stormskyer som kan forsvinne». På en måned ser altså bekymringene ut til å ha tiltatt.

- Det er en orkan rett nedi gata som kommer i vår retning. Vi vet bare ikke om det er en liten en eller om det er den tropiske syklonen Sandy. Dere bør forberede dere, sier Dimon nå, ifølge Bloomberg.

Skyhøy inflasjon

Og det har vært turbulente tider en stund nå.

Fra slutten av fjoråret har høyt verdsatte teknologiaksjer fått rundjuling på børsen, og stupt kraftig i verdi. Det illustreres godt med teknologiindeksen Nasdaq, som har falt over 23 prosent så langt i år, på tross av en liten opptur den siste uka.

Inflasjonen har nådd de høyeste nivåene på flere tiår, det er store problemer i de globale forsyningskjedene og coronapandemien skaper fremdeles utfordringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer