Vidar Egset

Banktopp omkom i snøskred

Vidar Egset omkom i en skredulykke i Ørsta forrige uke.

Foto: Frigitt av politiet, i samråd med familien
Foto: Frigitt av politiet, i samråd med familien Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 9. desember døde Vidar Egset (60) i en skredulykke i Ørsta kommune. Det er politiet som går ut med navn og bilde tirsdag, etter samråd med de pårørende.

Ulykken skjedde som følge av det politiet omtalte som et «stort flakskred», og luftambulanse og frivillige ble sendt til stedet, etter at Egsets turfølge hadde varslet om hendelsen.

Han ble siden erklært død på St. Olavs hospital.

Ansatt i 40 år

Egset var banksjef ved HR-avdelingen i Sparebank 1 Søre Sunnmøre.

- Det var med stor sorg vi fikk beskjed om at det var vår gode kollega Vidar Egset som mistet livet i den tragiske skredulykken i Ørsta sist lørdag. Vidar var en bauta i SpareBank 1 Søre Sunnmøre, hvor han var ansatt i ledende roller nærmere 40 år. Over en veldig lang periode har han vært HR-ansvarlig, sier konserndirektør i Sparebank 1 SMN, Stig Brautaset, til Børsen.

- Han ble en del av SpareBank 1 SMN-laget som følger av fusjonen av bankene i vår, og ble raskt en høyt verdsatt og respektert kollega også i den nye, sammenslåtte banken. Våre tanker går til Vidars familie og venner, og alle som nå har mistet en de var glad i.

Minnestund

Banken hadde mandag en minnestund hvor alle ansatte ble samlet.

- Det var veldig fint. Folk kom sammen og fikk prate og klemme, og det ble sagt noen ord om Vidar. Det har også vært personer som representerer kriseteam som har snakket litt om det som har skjedd, forteller Brautaset videre.

Egset blir gravlagt i Volda kirke tirsdag 19. desember.

- Det er ikke så ofte at en person har jobbet så lenge hos en og samme arbeidsgiver - og hele sin yrkeskarriere. Han har gjennom sine stillinger vært ekstremt tett på alle ansatte i banken, som jobber der nå, og som har jobbet der tidligere. Han var en institusjon i banken og nærmiljøet i Volda, sier Bruataset..