«Bare» 3,9 mill i bonus - ble rasende

Den italienske bankmannen Fabio Filippi fikk angivelig et sinneanfall etter at bonusen hans ble kuttet.

KLAGET: En ansatt i banken BNP Paribas London klaget på en bonus på 3,9 millioner norske kroner. Ikke lenge etterpå fikk han sparken. Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
KLAGET: En ansatt i banken BNP Paribas London klaget på en bonus på 3,9 millioner norske kroner. Ikke lenge etterpå fikk han sparken. Foto: MIGUEL MEDINA / AFP Vis mer
Publisert

De færreste ville klaget på å få en bonus på 3,9 millioner kroner. Det gjorde imidlertid den italienske bankmannen Fabio Filippi, etter at bonusen hans ble kuttet med 140 000 Euro - som tilsvarer nesten 1,4 millioner norske kroner.

Ifølge Filippis sjef i den europeiske storbanken BNP Paribas London skyldtes bonuskuttet fallende prestasjoner.

Dette mente bankmannen var «fullstendig uakseptabelt», skriver en rekke internasjonale medier, inkludert den tyske avisa Bild.

Tjente nesten 40 millioner

Fabio Filippi jobba som bankmann i BNP Paribas London, og skal ha hatt en årslønn på nær 2,5 millioner kroner. På toppen av dette kom en årlig bonus.

Mellom 2009 og 2016 tjente han i alt, ifølge Bild, en sum tilsvarende 38,4 millioner norske kroner.

Da Filippi fikk nyheten om at bonusen hans ble kuttet, skal han ifølge et referat fra en mekling mellom ham og arbeidsgiveren ha fått et raserianfall og anklaget ledelsen i banken for å være rasister. Han mente at grunnen til at bonusen hans ble kuttet, var at han ikke var fransk, skriver de.

Fikk sparken

Året etter, i 2018, skal Filippi ha fått sparken. Arbeidsgiveren begrunnet angivelig dette med at han var «en dyr ressurs som ikke bragte med seg noen verdi». Det skriver den danske avisen BT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer