Påskeinnstramming:

- Bare å stenge ned

Eier av Trysils største afterski-sted hoderystende etter nye tiltak.

KLAR: Restauranteier Tommy Åsheim trodde nesten ikke det han hørte under helseministerens pressekonferanse i tomt lokale på Restaurant Laaven i Trysil. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRYSIL (Dagbladet): Eier og driver av Trysils største afterskisted, Tommy Åsheim på Restaurant Laaven, rister på hodet flere ganger under helseminister Bent Høies pressekonferanse tirsdag kveld.

- Med skjenkestopp, tometersregel og kanskje ikke gjester fra Oslo og Viken, ja, da er det bare å stenge ned for hele påska. Ingen kan drive under slike betingelser. Regjeringen skulle stengt ned alt og sørget for en skikkelig kompensasjonsordning til en næring som blør. Nei, dette er er bare sørgelig, sier den rutinerte restauratøren, med 25 års sammengenhende drift på Laaven.

Dagbladet følger pressekonferansen i en folketom bar på Laaven, en restaurant som tar bortimot 3.500 gjester om dagen skjærtorsdag, langfredag og påskeaften en normalpåske.

- Med enmetersreglen hadde vi greid omlag 350 lunsjgjester om dag. Vi kunne hatt afterski med enmetersregel på grunn av smittefare.

- Vi må bare stenge

- Og nå med tometersregel og skjenkestopp ?

- Min umiddelbare reaksjon er at vi bare må stenge. Det burde myndighetene ha gjort og tatt regninga fram til vaksinene kommer. Dette er bare tull. Telefonen står ikke stille, jeg må ringe rundt til kolleger i kveld, og hele bransjen tar en diskusjon onsdag. Nå er det veldig mange restauratører som har det tungt, sier Åsheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer