Oslo Lufthavn:

Bareier raser mot flyplasskø:
- Sild i tønne

Synet av flere hundre reisende tett i tett ved passkontrollen på Oslo Lufthavn får Eivind Flognfeldt (37) til å koke. - Helt katastrofe, sier bareieren.

STAPPFULLT: Dette synet møtte bareier Eivind Flognfeldt tirsdag formiddag ved ankomst på Oslo Lufthavn. Foto: Eivind Flognfeldt.
STAPPFULLT: Dette synet møtte bareier Eivind Flognfeldt tirsdag formiddag ved ankomst på Oslo Lufthavn. Foto: Eivind Flognfeldt. Vis mer
Publisert

Etter at regjeringen innførte nasjonalt skjenkestopp har flere barer i Norge måttet stenge dørene. En av dem er Bobs Pub på Grønland i Oslo.

- Denne gangen så jeg ingen annen utvei enn å permittere alle ansatte og stenge dørene midlertidig, sier styreleder og eier av baren, Eivind Flognfeldt.

37-åringen tok seg i jula derfor en tur til varmere strøk, hvor han ble imponert over smittehåndteringen på flyplassen i Bangkok. Ved hjemreisen til Oslo Lufthavn tirsdag fikk bareieren sjokk over den manglende kontrollen på Norges største flyplass.

- Jeg fikk ikke covid-19 på reisen, men dersom jeg får det, så er det i denne køen, sier Flognfeldt på telefon til Børsen.

- Flere fikk tilsnakk

Selv om det var mange dokumenter som måtte være i orden for å kunne reise til Thailand midt i den pågående pandemien, så forteller bareieren at det hele gikk ganske smidig for seg ved ankomsten i Bangkok.

- Det tok maks ti minutter å komme inn. Jeg hadde vel en åtte dokumenter med tilhørende PCR-test. Med alt på stell, så ble man sendt rett videre, sier Flognfeldt.

Han beskriver en ryddig prosess hvor flyplassen hadde tilstrekkelig med ansatte til å passe på at smittevernreglene ble fulgt til punkt og prikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.