Oslo Lufthavn:

Bareier raser mot flyplasskø:
- Sild i tønne

Synet av flere hundre reisende tett i tett ved passkontrollen på Oslo Lufthavn får Eivind Flognfeldt (37) til å koke. - Helt katastrofe, sier bareieren.

STAPPFULLT: Dette synet møtte bareier Eivind Flognfeldt tirsdag formiddag ved ankomst på Oslo Lufthavn. Foto: Eivind Flognfeldt.
STAPPFULLT: Dette synet møtte bareier Eivind Flognfeldt tirsdag formiddag ved ankomst på Oslo Lufthavn. Foto: Eivind Flognfeldt. Vis mer
Publisert

Etter at regjeringen innførte nasjonalt skjenkestopp har flere barer i Norge måttet stenge dørene. En av dem er Bobs Pub på Grønland i Oslo.

- Denne gangen så jeg ingen annen utvei enn å permittere alle ansatte og stenge dørene midlertidig, sier styreleder og eier av baren, Eivind Flognfeldt.

37-åringen tok seg i jula derfor en tur til varmere strøk, hvor han ble imponert over smittehåndteringen på flyplassen i Bangkok. Ved hjemreisen til Oslo Lufthavn tirsdag fikk bareieren sjokk over den manglende kontrollen på Norges største flyplass.

- Jeg fikk ikke covid-19 på reisen, men dersom jeg får det, så er det i denne køen, sier Flognfeldt på telefon til Børsen.

- Flere fikk tilsnakk

Selv om det var mange dokumenter som måtte være i orden for å kunne reise til Thailand midt i den pågående pandemien, så forteller bareieren at det hele gikk ganske smidig for seg ved ankomsten i Bangkok.

- Det tok maks ti minutter å komme inn. Jeg hadde vel en åtte dokumenter med tilhørende PCR-test. Med alt på stell, så ble man sendt rett videre, sier Flognfeldt.

Han beskriver en ryddig prosess hvor flyplassen hadde tilstrekkelig med ansatte til å passe på at smittevernreglene ble fulgt til punkt og prikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer