Barnehage kjøpte Tyrkia-leilighet - kreves for 16,6 millioner

Sarpsborg kommune har varslet tilbakebetalingskrav om 16,6 millioner kroner mot en barnehage som blant annet bekostet en ferieleilighet brukt av eieren. Saken er politianmeldt.

KJØPTE FERIELEILIGHET: Denne barnehagen i Sarpsborg får skarp kritikk fra kommunen, etter blant annet å ha kjøpt en ferieleilighet i Tyrkia som nå er solgt. Foto: Skogro Barnehages hjemmeside.
KJØPTE FERIELEILIGHET: Denne barnehagen i Sarpsborg får skarp kritikk fra kommunen, etter blant annet å ha kjøpt en ferieleilighet i Tyrkia som nå er solgt. Foto: Skogro Barnehages hjemmeside. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sarpsborg Arbeiderblad omtaler i dag et omfattende økonomisk tilsyn med Skogro Barnehage, hvor Tonny Laage er eneeier.

I tilsynsrapporten skal det framgå at Laage har belastet driften av barnehagen med en ferieleilighet i Tyrkia som han selv og familien brukte og at barnehagen hadde en ansatt som passet på den.

BMW X5

Mens Laage selv ikke var ansatt, skal barnehagen i 2015 ha blitt belastet 267,699 kroner for en BMW X5 som han brukte privat. Barnehagen skal også ha blitt uberettiget fakturert for 7,3 millioner for «leid arbeidskraft».

Ifølge avisa har kommunen varslet krav om tilbakebetaling av 16,6 millioner kroner for åra 2015–2018, og har politianmeldt saken.

Laages advokat Ronny Rosenvold stiller seg uforstående til anmeldelsen, som han foreløpig ikke kjenner innholdet av.

Han sier til Dagbladet at Laage innrømmer enkelte feilføringer, men bare småsummer i forhold til det som står i tilsynsrapporten.

- Det er tale om noen mindre poster der utgifter har blitt feilført på barnehagen, sier han, og spesifiserer dette til «opptil 100 000 kroner».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer