Barnehage-toppenes ukjente Spania-palass

Eierne lånte en milliard fra kjeden Trygge Barnehager, og investerte i blant annet olje, et vikingskip og en spansk luksuseiendom.

FASJONABELT STRØK: For ti år siden begynte kjeden Trygge Barnehagers eiere Eli Sævareid og Sigurd Aase å investere i spansk eiendom - blant annet denne villaen i Sierra Blanca i Marbella. Foto: Privat
FASJONABELT STRØK: For ti år siden begynte kjeden Trygge Barnehagers eiere Eli Sævareid og Sigurd Aase å investere i spansk eiendom - blant annet denne villaen i Sierra Blanca i Marbella. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ukjent for de fleste, har eierne av kjeden Trygge Barnehager (FUS) investert tungt i eiendom i milliardærlekeplassen Marbella i det sørlige Spania.

Deriblant selve juvelen i krona: En gedigen villa i den fasjonable bydelen Sierra Blanca.

- Det var et palass, sier en som besøkte stedet for noen år tilbake.

Største Husbanken-kunde

Spania-eiendommen viser en ukjent side ved Trygge Barnehager-kjedens gründere Eli Sævareid (62) og Sigurd Steen Aase (68).

«Eiendommen i Marbella ble kjøpt for 45 millioner kroner i 2009», opplyser Sævareid i en e-post til Dagbladets finansnettsted Børsen.

Fra og med da har det tidligere ekteparet investert over 180 millioner kroner i sitt spanske eiendomsselskap Vista Venture.

Trygge Barnehager, med 3500 ansatte, opererer med mye større tall: Med 2,6 milliarder i barnehagelån er kjeden største private lånekunde i Husbanken, statens bank for sosial boligbygging.

Nå vil regjeringen avvikle ordningen med barnehagelån, men har møtt tung lobbymotstand fra Sævareid og bransjeorganisasjonen PBL. Sistnevnte skal sitte i et hurtigarbeidende utvalg som skal se på saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer