Barnehageavsløring: - «Grotesk»

Trygge Barnehager-eiernes investeringer i luksuseiendom i ferieparadiset Marbella vekker sterke reaksjoner hos flere partier på Stortinget. Nå vil Arbeiderpartiet ha innstramminger i hele den private barnehagebransjen.

FASJONABELT STRØK: For ti år siden begynte kjeden Trygge Barnehagers eiere Eli Sævareid og Sigurd Aase å investere i spansk eiendom - blant annet denne villaen i Sierra Blanca i Marbella. Foto: Privat
FASJONABELT STRØK: For ti år siden begynte kjeden Trygge Barnehagers eiere Eli Sævareid og Sigurd Aase å investere i spansk eiendom - blant annet denne villaen i Sierra Blanca i Marbella. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Det er spinnvilt at norske barnehagepenger investeres i spanske luksuseiendommer. Dette er midler som opprinnelig kom fra fellesskapets skattekroner og gunstige statlige låneordninger, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Han har lest onsdagens artikkel om kjeden Trygge Barnehager, en av landets største, på Dagbladets finansnettsted Børsen.

Artikkelen beskrev hvordan den daværende eieren Vista Holding fram til 2015 lånte en milliard av Trygge Barnehager, og investerte i blant annet en palassliknende villa i spanske Marbella.

Prislapp for villaen: 45 millioner kroner i 2009.

«Vanvittig» og «grotesk»

Vista Holding investerte også blant annet i verdens største vikingskip og satset nærmere 800 millioner kroner på oljevirksomhet.

- Det er vanvittig at innbyggernes skattepenger og foreldrebetaling går til dette, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes etter å ha lest Børsens artikkel.

- Jeg er redd for at det svekker skatteviljen, når folk ser at skattepengene bygger milliardformuer for velferdsprofitører, sier han, med et uttrykk som får mange i barnehagebransjen til - bokstavelig talt - å se rødt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.