Skjenking til klokka 23:

Barsjef etter lettelser: - Litt håpløst

Barsjef og musiker Magne Vannebo (39) på baren Last Train i Oslo, forventer at det ikke tar lang tid før skjenkebegrensningene fjernes helt.

HJELPER IKKE ALL VERDEN: - Vi har ikke mesteparten av omsetningen tidlig på kvelden, så det hjelper ikke all verden at vi ikke kan ha normale åpningstider, sier barsjef Magne Vannebo ved Last Train i Oslo.
HJELPER IKKE ALL VERDEN: - Vi har ikke mesteparten av omsetningen tidlig på kvelden, så det hjelper ikke all verden at vi ikke kan ha normale åpningstider, sier barsjef Magne Vannebo ved Last Train i Oslo. Vis mer
Publisert

Fra og med fredag kan serveringssteder servere alkohol ved bordene fram til klokka 23.

Det skjer etter én måned med full skjenkestopp.

Skjenke-lettelsen var en av flere endringer i tiltakene som regjeringen presenterte torsdag kveld.

På rockebula Last Train i Oslo sentrum, fulgte noen av de ansatte spent med på pressekonferansen. Det er ikke akkurat jubel å spore, da Dagbladet snakker med barsjef Magne Vannebo.

- Vi er litt betuttet, sier han.

Vannebo er tydelig på at de helst skulle hatt skjenking til klokka 03.

- På lørdager kommer folk ofte etter klokka 22, da er det litt håpløst å ha åpent en time og så stenge krana. Men vi har ikke akkurat så mye valg.

- Veldig kort frist

Lange perioder med null inntekt har tært på reservene. Nå må de gripe sjansen til å få inn penger for å dekke regningene.

Kort tid etter det ble kjent at kranene åpner igjen, tikket det inn en forespørsel om en bordreservasjon klokken 15 fredag.

- Vi får jo veldig kort frist, men jeg tror kanskje vi satser på å åpne dørene allerede i morgen, sier barsjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer