Skjenking til klokka 23:

Barsjef etter lettelser: - Litt håpløst

Barsjef og musiker Magne Vannebo (39) på baren Last Train i Oslo, forventer at det ikke tar lang tid før skjenkebegrensningene fjernes helt.

HJELPER IKKE ALL VERDEN: - Vi har ikke mesteparten av omsetningen tidlig på kvelden, så det hjelper ikke all verden at vi ikke kan ha normale åpningstider, sier barsjef Magne Vannebo ved Last Train i Oslo.
HJELPER IKKE ALL VERDEN: - Vi har ikke mesteparten av omsetningen tidlig på kvelden, så det hjelper ikke all verden at vi ikke kan ha normale åpningstider, sier barsjef Magne Vannebo ved Last Train i Oslo. Vis mer
Publisert

Fra og med fredag kan serveringssteder servere alkohol ved bordene fram til klokka 23.

Det skjer etter én måned med full skjenkestopp.

Skjenke-lettelsen var en av flere endringer i tiltakene som regjeringen presenterte torsdag kveld.

På rockebula Last Train i Oslo sentrum, fulgte noen av de ansatte spent med på pressekonferansen. Det er ikke akkurat jubel å spore, da Dagbladet snakker med barsjef Magne Vannebo.

- Vi er litt betuttet, sier han.

Vannebo er tydelig på at de helst skulle hatt skjenking til klokka 03.

- På lørdager kommer folk ofte etter klokka 22, da er det litt håpløst å ha åpent en time og så stenge krana. Men vi har ikke akkurat så mye valg.

ÅPENHJERTIG: Da helsemyndighetene fikk spørsmål om de var redde for å bli smitta, hadde statsminister Støre en historie å dele. Video: Regjeringen Vis mer

- Veldig kort frist

Lange perioder med null inntekt har tært på reservene. Nå må de gripe sjansen til å få inn penger for å dekke regningene.

Kort tid etter det ble kjent at kranene åpner igjen, tikket det inn en forespørsel om en bordreservasjon klokken 15 fredag.

- Vi får jo veldig kort frist, men jeg tror kanskje vi satser på å åpne dørene allerede i morgen, sier barsjefen.

STOR NEDGANG: Med antallsbegrensningene, kan Last Train ta imot 26 gjester innendørs, og fire utendørs. I en normalsituasjon kan de ha flere enn 100, forteller barsjef Vannebo.
STOR NEDGANG: Med antallsbegrensningene, kan Last Train ta imot 26 gjester innendørs, og fire utendørs. I en normalsituasjon kan de ha flere enn 100, forteller barsjef Vannebo. Vis mer

Nå må de kaste seg rundt for å vaske, pusse og ikke minst: Klare å skaffe nok folk til å jobbe.

- For det er ikke alle som har sittet og ventet. Noen har funnet seg noe annet å gjøre den siste måneden.

- Folk som lever av kultur

I sitt faglige grunnlag til regjeringen, åpnet Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet for skjenking til klokken 22 eller 24. Regjeringen landet altså på en mellomting.

De forsvarer begrensningen med at den inngår i en helhetlig tiltakspakke som de vet at bidrar til effektivt å begrense mobilitet og smittespredning i samfunnet.

Vannebo kan forstå at de ikke ønsker «fullt frislipp» med en gang. Likevel forventer han en rask oppheving av skjenkestoppen.

- Jeg synes ikke det bør vare mer enn et par uker til, senest en måned. Det funket jo uten begrensninger i høst. Og vi har kun hatt ett registrert smittetilfelle siden mars 2020, sier han.

Mange av de ansatte på Last Train, jobber også som kulturarbeidere. Noen er lydteknikere, mens andre - som Vannebo - spiller i band.

Dermed påvirkes de også av de andre restriksjonene for kulturlivet.

- Det er folk som lever av kultur. Flere mister hele turneer. Det oppleves veldig usikkert.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer