Batterimilliardær flytter til Sveits

Rekken av styrtrike nordmenn som tar med seg formuen til skatteparadiset Sveits vokser stadig. Sist ut er batterimilliardæren Tore Ivar Slettemoen (64).

ZUG: Tore Ivar Slettemoen er foreløpig siste norske riking som melder flytting til skatteparadiset Sveits. Ny adresse blir Zug. Foto: Freyr
ZUG: Tore Ivar Slettemoen er foreløpig siste norske riking som melder flytting til skatteparadiset Sveits. Ny adresse blir Zug. Foto: Freyr Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vindkraft- og batteriinvestor Tore Ivar Slettemoen tar med seg formuen og flytter til Zug i Sveits, skriver DN.

Slettemoen vil selv ikke kommentere flyttingen, men adresseendringen framgår ifølge opplysninger fra Folkeregisteret, skriver avisa.

Slettemoen sitter ifølge DN på verdier tilsvarende 1,1 milliarder kroner gjennom sitt eierskap i batteriselskapet Freyr. Hans store eierinteresser i vindkraftprosjekter kommer på toppen av dette.

Den tidligere skikongen Bjørn Dæhlie er en av mange nordmenn som blir sambygding med Slettemoen, når han nå får ny adresse i alpebyen Zug.

Seinest i går ble det kjent at Rema-arving Magnus Reitan flagger ut det meste av sin formue, anslått til drøyt 20 milliarder kroner, til Sveits. Han lar de Genève-bosatte barna Kristoffer og Viktoria overta formuen, mens han selv skal fortsette med sitt aktive eierskap i Reitan-konsernet.

Blant andre kjente norske rikinger som har meldt flytting til Sveits de siste månedene er Aker-konsernets eier Kjell Inge Røkke, som i forrige måned meldte flytting til Lugano.

En halv times kjøring unna Røkkes nye hjemby, har eiendomsmilliardær Kjartan Aas flyttet inn i en splitter ny leilighet i alpeparadiset Andermatt.

Da Børsen besøkte Aas 17. september, la Aas ikke skjul på at flyttingen er skattemessig motivert, før han la til:

- Selv om jeg flytta på grunn av skatten, så bor jeg ikke her på grunn av skatten lenger.

Ifølge DN har totalt 38 velstående nordmenn flyttet til Sveits siden 2009, 14 av dem så langt i år.

Det innebærer at nesten 40 milliarder kroner i likningsformue er flagget ut til skatteparadiset i løpet av disse åra, og halvparten av dette beløpet så langt i 2022, ifølge avisas anslag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer