Bedragerisiktet nordmann utleveres fra Litauen

Mannen i 40-åra har siden desember sittet varetektsfengslet i Litauen, siktet for grovt skattesvik, gjennom det politiet mener er et kriminelt nettverk. Nå skal han framstilles for varetekt i Norge.

VILNIUS: En koordinert politiaksjon fant sted i den litauiske hovedstaden og i Alta 13. desember, da fem personer ble pågrepet. Foto: Ints Kalnins / Reuters / NTB
VILNIUS: En koordinert politiaksjon fant sted i den litauiske hovedstaden og i Alta 13. desember, da fem personer ble pågrepet. Foto: Ints Kalnins / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Nordmannen som siden desember har vært varetektsfengslet i Litauen, siktet for grovt skattesvik, skal etter planen nå overføres til Norge, og framstilles for varetektsfengsling i Troms og Senja tingrett fredag.

Det bekrefter statsadvokat i Nordland, Cecilie Øiesvold, overfor Børsen.

Mannen i 40-åra ble pågrepet i en storaksjon mot et bemanningsnettverk som mistenkes for å ha drevet omfattende skattesvik i forbindelse med utleie av arbeidskraft til fiskebruk i Nord-Norge.

Helt konkret er han siktet for medvirkning til merverdiavgiftsbedrageri på inntil åtte millioner kroner fra litauiske selskaper i perioden 2017 til 2019, og for å ha gitt uriktige opplysninger til myndighetene om ansattes arbeidstid som reell daglig leder i et litauisk bemanningsselskap. Selskapet er tatt for grove brudd på arbeidsmiljøloven i Norge.

Han nekter selv straffskyld for forholdene, og mener det ikke foreligger noe grunnlag for mistanken.

To nordmenn siktet

Totalt fem personer, fire menn og en kvinne, ble pågrepet i den koordinerte aksjonen, som fant sted i Alta og Vilnius 13. desember.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer