Elizabeth Holmes

Bedrageritiltalt teknologistjerne er gravid - rettssaken kan bli utsatt

For få år siden var Elizabeth Holmes (37) en av de største stjernene i teknologiverdenen i Silicon Valley. Så ble hun arrestert for grovt bedrageri. Nå er hun gravid og rettssaken kan bli utsatt.

GRAVID: Bedrageritiltalte Elizabeth Holmes er gravid, ifølge nye rettsdokumenter. Foto: AP Photo/Jeff Chiu, File
GRAVID: Bedrageritiltalte Elizabeth Holmes er gravid, ifølge nye rettsdokumenter. Foto: AP Photo/Jeff Chiu, File Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Holmes grunnla teknologiselskapet Theranos i 2003. De skulle revolusjonere blodprøver, og hun ble kalt en «kvinnelig Steve Jobs» og delte scene på internasjonale arenaer med USAs tidligere president Bill Clinton og den kinesiske milliardæren Jack Ma.

I 2014 ble formuen beregnet til 4,5 milliarder dollar (over 38 milliarder norske kroner). Selskapet ble verdsatt til 9 milliarder dollar (om lag 76,5 milliarder kroner).

Tatt i 2018

Ideen bak Theranos var tilsynelatende både enkel og revolusjonerende: Et bærbart medisinsk apparat som både kunne analysere og overvåke pasientens blod, i tillegg til å dosere medisiner.

Men i 2018 ble hun siktet for grovt bedrageri. Hun og en annen toppleder i selskapet, Ramesh «Sunny» Balwani, ble siktet for bedrageri i multimillionklassen mot investorer. I tillegg ble de siktet for en plan om å svindle leger og pasienter.

Begge risikerer opp til 20 år i fengsel. Ingen av dem har erkjent straffskyld.

Fredag ble et dokument fra Holmes's forsvarere til domstolen i California offentliggjort. Her informerer de om at Holmes er gravid og at terminen er i juli 2021, melder CNN. Det kan bety at rettssaken mot henne nå blir utsatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer