Befolkningen lider: - Sender milliarder til Kina

USAs spesialutsending for Venezuela hevder landets president Nicolás Maduro har sendt olje for 8 milliarder kroner til Cuba midt i Venezuelas humanitære krise.

DEMONSTRERER: President Nicolás Maduro har blitt møtt av store protester i Venezuela. Her fra en demonstrasjon i 2017. USA beskylder Maduro for å sende olje og betale ned gjeld til allierte framfor å fø befolkningen i landet. Foto: Carlos Garcia Rawlins   / Reuters / NTB Scanpix
DEMONSTRERER: President Nicolás Maduro har blitt møtt av store protester i Venezuela. Her fra en demonstrasjon i 2017. USA beskylder Maduro for å sende olje og betale ned gjeld til allierte framfor å fø befolkningen i landet. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ni av ti innbyggere i Venezuela er fattige. De må jobbe i én måned og 13 dager for å ha råd til én kylling til middag. Medisiner finnes kun for eliten. Barn dør på sykehus fordi de ikke får elementær medisinsk hjelp.

Landet som lenge var Latin-Amerikas rikeste, som sitter på de største påviste oljereservene i verden og har en godt utdannet middelkrise, lider.

Samtidig hevder nå USAs spesialutsending for Venezuela, Elliot Abrams, at landets president Nicolás Maduro har sendt olje for 8 milliarder kroner til Cuba midt i Venezuelas humanitære krise.

- Milliarder til Kina og Russland

Abrams sier at Maduro har pengene som skal til for å gjøre noe med mangelen på mat og medisiner i landet. Men presidenten har i stedet prioritert å betale ned lån til Russland og Kina - og fortsatt å sende olje til Cuba, Venezuelas hovedallierte i regionen, lyder påstandene fra spesialutsendingen.

– Regimet betalte det russiske oljeselskapet Rosneft over én og en halv milliard dollar i gjeldsreduksjon, sa Abrams onsdag.

Venezuela har sendt olje verdt litt under 3 milliarder dollar, om lag 27 milliarder norske kroner, til Kina og olje for 900 millioner doller, i overkant av 8 milliarder kroner, til Cuba, ifølge USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer