Inside Rock Café:

Begjært konkurs: - Aldri vært verre

En ubetalt regning til Skatteetaten skaper problemer for burgerkjeden.

KONKURSBEGJÆRING: Skatteetaten har begjær selskapet bak rockerestaurantene Inside Rock Café konkurs etter ubetalt krav. Selskapet lover å unngå konkurs. Foto: Insidegruppen AS
KONKURSBEGJÆRING: Skatteetaten har begjær selskapet bak rockerestaurantene Inside Rock Café konkurs etter ubetalt krav. Selskapet lover å unngå konkurs. Foto: Insidegruppen AS Vis mer
Publisert

- Hadde du spurt meg januar 2020, hadde jeg ledd og sagt at det aldri hadde gått bedre. Nå har det aldri vært verre, sier grunnlegger og deleier av Insidegruppen AS, Frode Fjeld-Pedersen, til Bergens Tidende.

Inside Rock Café har servert bergensere i ti år, men står nå overfor en konkursbegjæring. Det skyldes en ubetalt regning til Skatteetaten, som dreier seg om merverdiavgift, forklarer Fjeld-Pedersen.

Lover å betale

Til Børsen understreker han at det er midler til å betale kravet, og at selskapet derfor ikke kommer til å gå konkurs.

- Vi har midler til å betale. Årsaken til at det har kommet en begjæring om konkurs er at vi har brukt hele perioden etter pandemien på å betale staten det vi skylder av merverdiavgift og liknende, forklarer han.

Behandlingen av konkursbegjæringen er satt opp i Hordaland tingrett 15. mai, men selskapet mener at kravet vil bli betalt før den tid, og at møtet derfor ikke vil bli avholdt.

- Å betale det vi skylder har tatt all likviditeten av det vi har samlet inn etter pandemien, også kommer det jo økte kostnader som strømregninger på toppen. Gjerne strøm for 80 000 kroner på en måned, sier Fjeld-Pedersen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer