Ekstrabudsjettet

Beholder Erna-kuttene

Venstresida har rast mot Solberg-regjeringens kutt i velferdsgoder til samfunnets svakeste. Ap/Sp-regjeringen lar likevel de aller fleste stå i sitt ekstrabudsjett.

BEHOLDER FLERE KUTT: Ap og Sp er blant partiene som har rast mot Solberg-regjeringens «usosiale» kutt. Likevel blir de aller fleste stående i budsjettet som ble lagt fram av finansminister Trygve Slagsvold Vedum mandag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BEHOLDER FLERE KUTT: Ap og Sp er blant partiene som har rast mot Solberg-regjeringens «usosiale» kutt. Likevel blir de aller fleste stående i budsjettet som ble lagt fram av finansminister Trygve Slagsvold Vedum mandag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kutt i brillestøtten til svaksynte barn og kutt i støtten til tannregulering for barn og unge. Kutt i barnetillegget for uføre og i fysioterapi for kronikere.

Mens de har kuttet i formuesskatten har Solberg-regjeringen samtidig kuttet i flere velferdsordninger til enkeltgrupper i samfunnet. Disse velferdskuttene har nærmest blitt symbolsaker for venstresidas kritikk av den avgåtte Solberg-regjeringen.

Men de fleste av kuttene blir stående i Støre-regjeringens «ekstrabudsjett» som ble lagt fram mandag.

- Mye spor av Erna

Venstresida har møtt kuttene med hardt retorisk skyts, og kritisert høyresida for å prioritere de rikeste på bekostning av samfunnets svakeste.

I Arbeiderpartiets 100-dagersplan lovet partiet både å gjeninnføre feriepengetillegget for permitterte og arbeidsledige og å forbedre ordningen med brillestøtte.

Men i Ap/Sp-regjeringens ekstrabudsjett, deres endringer på statsbudsjettet for neste år, blir altså flere av kuttene stående.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har også latt Solberg-regjeringens siste hilsen, en økning i egenandelene i helsevesenet, stå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer